
Æblekage på italiensk
4. marts 2017Æblekage er ikke bare æblekage - denne er bagt på mandel- eller nøddemel og med kokosolie i stedet for smør. Det gør den ikke nødvendigvis sund, men i hvert fald lidt bedre for dig. Opskriften er udviklet af Sandra Pugliese og udgivet i hendes kogebog "Nødder", der er udkommet på forlaget Muusmann'gastro.
Tid: 45 min.
8-10 pers.
Det skal du bruge til æblekage på italiensk:
3 store æg
150 g honning (el. ahornsirup eller kokossirup)
2 små æbler
1 stor usprøjtet citron
275 g mandelmel (el. hasselnøddemel
eller ¾ nøddemel og ¼ hvedemel)
1 dl nøddemælk
60 g ekstra jomfrukokosolie, alternativt smeltet smør
2 store tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. fint himalayasalt
LÆS OGSÅ: Æblekage med karamelsauce - uhm!
Sådan gør du:
Pisk æg og honning helt lyst gerne på en køkkenmaskine, alternativt med en håndmikser.
Mens maskinen pisker, skyl da æblerne, skær dem i kvarter, fjern kernehusket og skær dem i tynde skive på langs.
Fintriv citronskallen og sæt den til side, halvér citronen og bland lidt af saften i æblerne, så de ikke bliver brune.
Vend forsigtigt mandelmel, nøddemælk, olie, bagepuver, vaniljepulver og citronskal i æggemassen og hæld den i en smurt form på 24-26 cm i diameter.
Fordel æbleskiverne i dejen, tryk dem lidt ned, så det meste af skiverne er dækket af dej, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160° varmluft i ca. 30-35 min.