
6 opskrifter på hvordan du laver hjemmelavet is
5. juli 2012FAKTA OM IS
Semifreddo
Italiensk is - ordet betyder »halvkold«. Fryses ned - omrøring er unødvendig.
Parfait
Det franske svar på semifreddo. Parfait er nem at lave, hvis man ikke har en ismaskine, for den skal ikke omrøres.
Sorbet
Bogstaveligt talt sukkervand tilsat smag. Sukker og vand koges til sirup og blandes med smag. Køles helt ned, inden indfrysning i ismaskine eller under omrøring.
Granitè
En let sukkerlage tilsat smag fra frugt, spiritus, kryddeurter, vin eller saft. Fryses til konsistens a la tø-sne.
Synes du udvalget af is i den lokale iskiosk er kedeligt, så kast dig ud i at lave hjemmelavet is. Den bedste is er og blier hjemmelavet is!
SØNDAG har samlet seks lækre opskrifter på hjemmelavet is, der alle kan være med til at gøre din sommer lidt sjovere.
Hel generelt når du laver din egen hjemmelavede is, skal du være opmærksom på, hvordan du undgår, at isen danner en masse iskrystaller.
Hvis du fryser flødeis uden ismaskine, er det nemlig vigtigt cirka hver halve time at skrabe isen af beholderens sider og røre den frosne og bløde is sammen.
Denne proces betyder nemlig at man undgår, at massen danner iskrystaller.
I opskrifter på hjemmelavet is med bær og nødder kan du sagtens skifte eksempelvis blåbær ud med dine favoritbær eller favoritnødder - det er kun fantasien den sætter grænser for hvordan man kan gøre sin hjemmelavet is unik.
God fornøjelse og velbekomme!
Seks opskrifter på hjemmelavet is
Jordbæriskys Karamelliseret nøddeis
i sprøde vafler Melonsorbet Chokolade issandwich
med ristede nødder Granité Sunrise Blåbær semifreddo