
Mad
3 friske sommerdrikke
26. juli 2018af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Når du har indtaget dine daglige 2 liter vand, er det tilladt at gøre resten af dagens drikkevarer lidt mere festlige. Det kræver ikke mange anstrengelser, før du har læskende limonade og andre dejlige drikke i glasset. Her får du 3 slags at vælge imellem
LIMONADE MED LIME OG MYNTE

Tid: 30 minutter. Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE skal og saft af 8-10 store, usprøjtede limefrugter 3½ dl vand 250 g sukker 1 bundt mynte 3 stjerneanis danskvand eller tonic 2 usprøjtede limefrugter til servering SÅDAN GØR DU Skræl 5 af limefrugterne med en tyndskræller, og pres alle limefrugterne – du skal bruge 4 dl friskpresset limesaft. Kog limeskal, vand, sukker, mynte og stjerneanis sammen i en gryde i 15 minutter. Tag limeskal, mynte og stjerneanis op af gryden. Hæld limesaften i gryden, og giv blandingen et opkog. Hæld det på skoldede flasker. Lad det køle af. Bland med danskvand eller tonic, og servér med isterninger, mynte og limebåde.
BOBLENDE RABARBERDRIK

Tid: 25 minutter. Trækketid: 1 time. Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 750 g rabarber 5 dl vand 300 g sukker saft og skal af 3 usprøjtede citroner 4 dl danskvand evt. hyldeblomstgin SÅDAN GØR DU Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Tag et par håndfulde fra, og læg dem i fryseren i en frysepose, så de kan bruges som isterninger. Kog rabarber, vand, sukker, citronsaft og revet citronskal sammen i en gryde i 15 minutter til en rabarbersirup. Lad det trække og afkøle i 1 time. Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en ren flaske. Bland rabarbersiruppen med danskvand og evt. hyldeblomstgin lige før servering. Servér med isterninger og frosne rabarber. PRØV OGSÅ: Hjemmelavet hyldeblomstsaft AQUA FRESCA MED VANDMELON

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE ½ vandmelon 3 dl vand 2-3 spsk. sukker saft af 3 limefrugter isterninger evt. frisk mynte SÅDAN GØR DU Skær skrællen af vandmelonen, og fjern evt. kerner. Kør vandmelonkødet sammen med vand i en blender. Sigt blandingen, og smag den siede saft til med sukker og friskpresset limesaft. Servér straks med masser af is og evt. mynte.