Selvudvikling

Se videoen: Dét sker i hjernen, når man er deprimeret

af Lonnie Kjer 28. august 2014
foto: YouTube
Der går næsten Jørgen Clevin i den, når to unge biologer – simpelt og kreativt – forklarer forskning for os, så vi faktisk fatter den. I denne uge handler det om depression. Se den oplysende, kreative video her.

Det er canadiske Mitch Moffit og Greg Brown, der - på deres YouTube-kanal AsapScience - hver eneste uge disker op med kreative forklaringer på forskning og medicinske temaer. I denne uge er det altså depression, der er på tegnebrædtet.Depression er en af de almindeligste psykiske sygdomme. En ud af seks vil på et tidspunkt i livet blive ramt af en depression, og depression rammer oftere kvinder end mænd. Depressioner kan være lettere eller sværere, men er ikke det samme som at føle sorg eller tristhed. Man kan ikke bare 'tage sig sammen', når man er deprimeret. Mange depressioner begynder i 20-30 års alderen, men stadig flere børn og unge er i behandling for depressioner.SE VIDEOEN HER ... og tjek symptomerne på depression ud under videoen.

SYMPTOMER PÅ DEPRESSIONTræthedDyb tristhedTab af livslyst og interesseLavt selvværdSelvbebrejdelser og skyldfølelseSvigtende hukommelse og koncentrationTræthedSmerterVoldsom appetit/ingen appetitDårlig søvnTab af sexlystkilde: Psykiatrifonden

Kosttilskud fra SHoppen!Køb det HER!