https://imgix.femina.dk/media/7e568f2056af494b950c4dccad4d5780.jpg
Selvudvikling

Hold en fest for dine fejl!

14. november 2011
af Redaktør og spirituel terapeut Vigga Wagtberg
Vær stolt af dig selv når du laver en kæmpe bommert. Jo mere du skammer dig, desto sværere er det for dig at forbedre dig, mener Vigga Wagtberg.

Du skal hylde dine fejl. Sig tak til Guderne hver gang du laver fejl.

Læg dig ned på dine knæ og send en dybfølt tak mod Himlen hver gang du fucker alting up. Rejs dig op igen og dans en lille sejrs-samba, som inkluderer ryste-røvs-bevægelser og roterende underliv. Drik dernæst en højpoleret cocktail eller et beskidt glas whiskey og ryg en smøg - bare for at ønske dig selv tillykke med dit held. Få til sidst følelsen helt ind i kroppen ved at gå ombord i din nøgne kæreste eller din bedste dildo - bare for virkelig at fejre universets guddommelige evne til - gennem dine dejlige fejl - at vise dig, hvad du skal gøre i dit liv.

Når du oplever at du har lavet en fejl, er det nemlig en meget direkte besked fra Himlen. Guderne fortæller dig hvad du skal gøre og - især - hvad du ikke skal gøre for at blive lykkelig. Den fejl du har begået er et symbol på en vej, der ikke gør dig glad. Efter du har begået din fejl, er du blevet så meget klogere, og er allerede et skridt længere på vejen mod et fantastisk liv. Tillykke.

Vigga Wagtberg

Hvis du synes det er svært at holde en fest for dine fejl, så er det måske fordi du lider af dén vrangforestilling at du ikke må begå fejl. At fejl gør dig til et dårligt menneske. Eller at det aldrig har været meningen med dit liv, at du skulle begå fejl. Hvis dét er tilfældet, så lider du af storhedsvanvid. Du er hverken Zeus eller Jesus - du er jo kun et menneske. Et dejligt guddommeligt menneske, som er fuld af fejl og mangler og gode intentioner. Du gør det så godt du overhovedet kan, men du er ikke perfekt, og det er fordi at det ikke er meningen at du skal være perfekt.

Når du laver fejl er verden lige som den skal være. Alting er i den skønneste orden. Brug den viden til at slippe din dårlige samvittighed, og fyr i stedet noget energi af sted på at blive klogere til næste gang. Jo mindre energi du bruger på at skamme dig over dine fejl, desto mere energi har du til at lave om på dem.

Hvad har du mest lyst til? At skamme dig? - eller at tage dig sammen og blive et bedre menneske?

Læs også