Feng Shui: Dét betyder farverne

22. august 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
De farver, du indretter dig med, har stor betydning for balancen i dit hjem. Men det er ikke lige meget, hvor og hvordan du placerer de forskellige farver i dit hjem. Se her, hvordan farverne skal bruges og hvad, de betyder…

Farver og deres betydning for vores sind og velvære er noget, som rigtig mange går op i. Ikke mindst indenfor mode og markedsføring, men også i den ældgamle Feng Shui filosofi spiller farverne en stor rolle. For hver farve har sin egen betydning for den samlede balance i hjemmet.
 

OM KAMILLE SOMMER

 

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

 

For at du kan finde ud af, hvilke farver, du skal bruge i dit hjem, er du nødt til at beslutte dig for om du vil arbejde efter verdenshjørnerne (kompasmetoden), eller om du vil arbejde efter hoveddørsmetoden, og kun læse bøger der omhandler den metode du har valgt. Metoderne kan nemlig godt komme til at modsige hinanden lidt. Hér har vi tager udgangspunkt i kompasmetoden.

Verdenshjørnernes farver ifølge Feng Shui:
Nord: sort, blå, offwhite
Vest & nordvest: hvid, grå, sølv, guld
Sydøst, centrum & nordøst: gule & brune farver
Syd: rød, pink, klar rød orange, lilla, lavendel, violet
Øst & sydøst: grøn

At din stue ligger mod nord, betyder imidlertid ikke, at du så straks skal i gang med at male din stue blå. Det handler meget om balance, og den helt perfekte løsning får du kun, hvis du får råd fra en professionel Feng Shui konsulent. Men en god ide vil altid være at på en elelr anden måde få integreret den favre, der hører til det pågældende verdenshjørne.

Sådan kan du bruge farverne:
Hvis der er for meget hvidt i hjemmet, kan det betyde, at de mennesker, der bor i huset er meget stædige og kølige. Hvis der er for lidt kan det betyde ubeslutsomhed, rodet og forvirring.

For meget blåt kan betyde at man er uklar i sin kommunikation, passivitet, følelsen af mindreværd, enspændertendenser

For lidt blåt kan betyde at man har en kort lunte og hele tiden ender i skænderier, føler sig usikker, kan ikke mærke sig selv osv.

Vil du gerne lære mere om farver har Lene Bjerregaard skrevet flere bøger om hvad hver enkelt farve betyder. Se mere om dem på hendes hjemmeside: Lb-colourconsult.dk