Lidl Fit - mad for løbere: Pandekageburgere

Her får du et par lækre pandekageburgere, der giver dig masser af energi på en aktiv dag.

2 portioner. Tidsforbrug: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE: 
 
4 salatblade, f.eks. iceberg
½ løg (ca. 50 g)
1 stor tomat (ca. 100 g)
2 stk. hakkebøffer (form selv, eller køb færdige bøffer), ca. 250 g
 
PANDEKAGER (4 STK.):
2 æg
75 g havregryn
50 g fuldkornsmel
50 g hørfrø
½ tsk. salt
½ dl mælk (evt. sojamælk)
½ dl vand
smør til stegning
 
SPREAD:
1 avocado uden skræl og sten, ca. 120 g
1 spsk. mayonnaise (ca. 15 g)
1 smule salt
lidt citronsaft
 
Opskrift - sådan laver du pandekagebrugere
 
Pandekager: Pisk æggene godt sammen. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem sammen med æggene. Tilsæt vand og mælk, og rør endnu en gang. Opvarm en stegepande. Kom fedtstof på. Vær opmærksom på, at fedtstoffet ikke bliver så varmt, at det ryger. Kom en klat dej på panden svarende til den størrelse, som du ønsker, ”burgerbollen” skal have. Steg i alt 4 pandekager i 2-3 minutter på hver side, så overfladen bliver sprød som på et stykke brød. Steg bøfferne.
Spread: Rør ingredienserne sammen, og smør spread på den ene side af pandekagerne. Læg de stegte bøffer (eller andet pålæg) på 2 af pandekagerne. Læg tynde skiver af salat, tomat og løg på bøfferne, og kom de resterende pandekager på som låg. Snit mere salat som tilbehør.
 
Læs mere om: