Dahmer
Netflix

Ofrenes familier raser over Netflix-serie: Det er retraumatiserende

27. september 2022
Af Aviaya Hansen
Foto: Netflix/Scanpix
Med Netflix-serien "Monster: Historien om Jeffrey Dahmer" bliver der igen rippet op i de efterladtes personlige mareridt.

True crime-serien om Jeffrey Dahmer, der fra 1978 til 1991 dræbte og parterede 17 drenge og unge mænd, havde premiere på Netflix den 21. september.

Men mens millioner af seere verden over følger med i fortællingen om verdens måske værste seriemorder, er det hårdt for familierne til Dahmers ofre at blive mindet om mareridtet.

Det skriver NME.

Og navnlig én scene fra "Monster: Historien om Jeffrey Dahmer" bliver fremhævet af en af de efterladte på sociale medier, efter et klip er gået viralt.

Dahmer
Foto: Eugene Garcia/AFP/Ritzau Scanpix

Det er scenen, hvor Rita Isbell, søsteren til dræbte Errol Lindsey, mister besindelsen i retten.

Scenen holdes op imod klip fra virkelighedens retssag fra 1992, og ligheden er skræmmende og har fået Errol Lindseys efterladte op i det røde felt.

- Jeg fortæller dig ikke, hvad du skal se. Jeg ved, at true crime er populært i øjeblikket, men hvis du er nysgerrig på ofrene, er min familie (the Isbells) rasende over serien, skriver Twitter-brugeren Ericthulu og deler førnævnte klip.

- Det retraumatiserer de efterladte om og om igen og for hvad? Hvor mange film, serier og dokumentarer har vi brug for?, spørger han i opslaget, som du kan se i sin fulde længde herunder:

- At genskabe det øjeblik min kusine får et følelsesmæssigt sammenbrud, da hun står over for den mand, der torturerede og dræbte hendes bror, er vildt, lyder det på twitter.

I et instagram-opslag slår Eric fast, at han ikke skal se serien.

Denne artikel blev først bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også