https://imgix.femina.dk/media/article/ledigkvinde-primaer.jpg
Popkultur

SØNDAGs redaktion rørte over den danske medmenneskelighed

16. februar 2015
af Louise Aarkrog, webredaktionen
Læste du brevet fra den ledige og sultne kvinde i SØNDAG?

Ledig og sulten

https://imgix.femina.dk/ledigkvinde-brev.jpg

I SØNDAG uge 48 bragte vi i Nikoline Werdelins brevkasse et brev fra en 52-årig ledig kvinde. Hun fortalte om en hverdag med et stort økonomisk pres og dage, hvor hun decideret sulter.

Jeg er ved at gå helt i hundene. Er arbejdsløs, sygemeldt og har dårligt råd til at spise ordentligt hver dag… Hvad gør jeg? Jeg sygner hen, jeg er sulten, og jeg føler mig sat uden for samfundet som en andenrangsborger.

Efterfølgende modtog SØNDAGs redaktion en del henvendelser fra Jer læsere. En læser sendte 200 kr. En anden sendte en julekurv. En tredje sendte et gavekort til en middag. Og det stoppede bestemt ikke der. Alt blev øjeblikkeligt givet videre til brevskriveren som i høj grad kunne mærke sympatien og varmen fra Jer læsere. SØNDAG vil blot udtrykke vores største taknemmelighed over, at vi som redaktion får lov til at være vidne til denne rørende medmenneskelighed.

Nyt siden sidst

Vi er glade for at fortælle, at den omtalte kvinde for nylig har sendt Nikoline en opdatering:

Sikke en masse søde og velmenende medmennesker, der er derude. Jeg blev så varm om hjertet i en ellers kold periode… Jeg har fået praktikplads i et center for hjerneskadede, hvor jeg er meget glad for at være…

Vi sender alle vores taknemmelige tanker til den omtalte kvinde og til de mange sympatiske mennesker som har rakt en hånd til et helt fremmed menneske. Tusind tak.

Læs også