Se, lyt & oplev

Topunderholdende krigsportræt

af Olga Ravn 23. oktober 2009
Rosinante har genudgivet ”Rejse til nattens ende” af Louis-Ferdinand Céline, og FEMINAs anmelder er vildt begejstret over bogen, der trods mere end 75 år på bagen rammer plet med sit nådesløse verdenssyn

Det er ingen hemmelighed: Mit hjerte banker for de store klassikere - og gerne dem med skarp humor, der er friske, som var de skrevet i går. Forlaget Rosinante er på meget beundringsværdig vis begyndt at nyoversætte klassikere, som på den måde den dag i dag stadig kan opsluge læseren efter et par sider.

Tilbagelænet, hylende morsom og benhårdNyeste skud på forlagets oversætterstamme er Louis-Ferdinand Célines Rejse til nattens ende. I romanen, der første gang udkom i 1932, fører første verdenskrig den unge læge Bardamu verden rundt, fra Paris og tilbage. Tonen er tilbagelænet og hylende morsom, bogen er benhård og hjerteskærende. Kapitel efter kapitel knalder derudad, og der er intet kedeligt eller langsommeligt over den bidske mester Céline og hans nådesløse verdenssyn. En stor læseoplevelse!

Louis-Ferdinand Céline, "Rejse til nattens ende", Rosinante

ìììììì (6/6)

VILD MED BØGER OG FILM?

Klik her, og læs om alt, hvad der rør sig på papir og lærred