tv-serie House of Cards
Se, lyt & oplev

Streaming - ugens tv-serie: "House of Cards"

2. juni 2017
af Redaktionen
Foto:netflix.com
Denne uges tv-serie var ventet med længsel, da de nye afsnit gik i æteren den 30. maj. Ugens tv-serie er "House of Cards".

Frank og Claire er endelig tilbage i succes-tv-serie

Hvis du er typen, der ikke lige tænder på tv-serier om politiske intriger og umætteligt magtbegær, har du sikkert for længst kigget udenom ”House of Cards” og ignoreret andre menneskers hysteriske begejstring.

Jeg kender det. For sådan havde jeg det også selv. Men så en dag blev jeg alligevel nysgerrig, og pludselig var jeg med på begejstringsbølgen.

Dejligt gensyn

Nu er femte sæson her, og jeg glæder mig vildt til et gensyn med Frank Underwood og hustruen Claire, disse to skræmmende kyniske mennesker, der ingen midler skyr for at nå til tops i Det Hvide Hus.

Selv i seriens svageste perioder, som der ER nogle af, holder de to mig naglet til skærmen, for de spilles mesterligt af Kevin Spacey og Robin Wright. Altså, hvis du ikke allerede er fan af serien, så lad premieren på femte sæson være anledning til at begynde din egen ”House of Cards”-premiere.

Og ja, danske Lars Mikkelsen er igen med i rollen som russisk præsident!

NETFLIX: “House of Cards”, fem sæsoner

Se SØNDAGs guide til streaming af tv-serier og -film

Men vi kan også lide de hyggelige...

ANNE: Trænger du til ro og åndelig renlighed efter det beskidte selskab i ”House of Cards”, kan du trygt læne dig tilbage og slappe af med Netflix’s nye serie ”Anne”. Serien er en nyindspilning af den populære ”Anne fra Grønnebakken”, som har været vist på dansk tv adskillige gange. Om den nye indspilning står mål med den oprindelige, vil jeg overlade til jer selv at bedømme. Men hyggelig, det er den. En sæson, Netflix.

MOZART IN THE JUNGLE: Her følger vi livet, som det udspiller sig i et symfoniorkester i New York. En ny og yngre dirigent. Unge musikere, ældre musikere. Sorger og glæder. Kærlighed og venskab. Sex, jalousi og passion. Det er ikke dybt, men det er underholdende og på en sær måde hyggeligt. Tre sæsoner på Viaplay.

MAD MEN: En af de helt store serie-succeser, der fortjener et gensyn, og i hvert fald fortjener at blive opdaget af dig, der ikke har været med før. Med udgangspunkt i den ret lækre Don Draper får vi her et indblik i og et tilbageblik på 50'ernes og 60'ernes reklamebranche i USA og et tidsbillede fuld af nostalgi. Det er stærkt underholdende og hyggeligt. Syv sæsoner. Kan ses mange steder, f.eks. på C-More, HBO Nordic, Viaplay og Netflix.

HOUSE OF LIES: Kan det virkelig være hyggeligt at se på en flok smarte ledelseskonsulenter, der arbejder under mottoet: ”Tag røven på andre, ellers bliver du selv snydt!” Ja! Marty, Jeannie, Clyde og Doug er med deres svindlermentalitet bare godt selskab og god underholdning uden de store dikkedarer. Fire sæsoner på HBO Nordic.

Andre gode tv-serier med seje kvinder i hovedrollen

SPOTlight

Hver uge sætter vi spot på det bedste inden for kultur, film, bøger og serier i SØNDAG.

Læs også