Se, lyt & oplev

Lyt til dit hjerte

2. oktober 2008
af Andrea Bak
Foto: Stephen Freiheit
Sanger og skuespiller Kaya Brüel voksede op hos sin far, med tahin i køleskabet, ikke Nutella, fri for faste tider at komme hjem på og uden at behøve at skifte tøj, når det var plettet. Det har lært hende, at det er kærligheden, der betyder noget – sådan for alvor.

Tidligere på året udgav Kaya Brüel jazzpladen "The Love List", som hun har valgt at dedikere til sin mormor, sangeren og skuespilleren Birgit Brüel.- Jeg har kaldt pladen "The Love List" - dels fordi den er fuld af kærlighedssange, dels fordi jeg har valgt at dedikere den til min mormor i kærlighed.Lyt til dit hjerteFor nogle år siden, lige inden Birgit Brüel døde, sagde hun til sin kæreste: "Kaya er sådan en dejlig sanger. Hun skal bare lære at lytte til sit hjerte og gøre det, hun vil."Det har jeg virkelig taget til mig.Det er skidesvært at efterleve det, for det betyder jo, at du er nødt til at skuffe nogle mennesker på din vej. Det gør din vej sværere, for det er ikke altid afstand, du finder, når du skal følge dit hjerte, siger Kaya.Sangen minder om savnetKaya Brüel får tit at vide, at hendes stemme går lige i hjertet på folk, og hun er overbevist om, at det hænger sammen med, at hun har savnet sin mor under sin opvækst.- Jeg tror, jeg ubevidst kobler det at synge sammen med følelsen af savn. For når jeg hørte min mors stemme på bånd og plader, så savnede jeg hende. Og jeg tror, den længsel og det savn er blevet en del af min måde at synge på i dag. Det er en del af den indlevelse og den inderlighed, jeg kan finde ind til, når jeg synger.

Blå bog: Kaya Brüel

  • Gift med filminstruktør Kenneth Kainz, som hun har datteren Asta på ni år med.
  • Kayas mor er sangeren og komponistenSanne Brüel
  • Kaya Brüel udgav sit debutalbum "Kaya" i 1991. Året efter kom opfølgeren "The State I'm In"
  • I 1995 udkom albummet "Sweet Reality", og i 1999 udgav hun "Complex". I 2006 udgavhun børnepladen "Jeg fandt ensang på vejen", der indeholder sange af hendes oldefar, AxelBrüel, og tidligere på året udkomjazzpladen "The Love List"
  • Senere på efteråret udkommer Kayas anden børneplade, "Med Dannebrog på næsen".
  • Kaya har spillet et hav af teaterroller. Blandt andet i "Snedronningen" på Østre Gasværk, "Nøddeknækkeren" på Aveny T, og "Matador" på Det Kongelige Teater
  • Hun har også været med i flere film, blandt andet "Familien Gregersen", "Veninder" og "Der var engangen dreng".Du kan læse mere om Kaya og høre hendes musik på www.kayabruel.dk