Se, lyt & oplev

Kom med til forpremiere på FAT FRONT

Dokumentarfilmen FAT FRONT handler om fire kvinders opgør med det slankefikserede samfund. Filmen får verdenspremiere den 10. oktober i udvalgte biografer landet over, og nu har du muligheden for at komme til forpremiere med femina tre steder i landet.

Fire tykke skandinaviske kvinder er hovedpersonerne i Louise Detlefsens og Louise Unmack Kjeldsens nye film FAT FRONT. De fire unge kvinder er en del af den ny-feministiske bølge Fat Front, der er et opgør med den evindelige fiksering på, at dét at være tynd anses som værende smukt, mens det at være tyk anses som værende skamfuldt, dovent og utiltrækkende.

De fire kvinder har fået nok af selvhad og skam og kalder sig derimod med stolthed TYKKE. De ønsker respekt og ligeværd i et slankefikseret samfund, alt imens de kæmper med lavt selvværd fra et helt liv. I alt for mange år har de sat deres liv på pause. Ventet med at købe tøj, tage ud at danse og få en kæreste... Igen og igen har de prøvet at gå ned i vægt, engang imellem er det lykkedes, men med det resultat, at de tog det hele på igen - og lidt til.

Så i stedet for at spilde deres liv med at vente og skamme sig, har de besluttet sig for at leve deres liv fuldt ud.  

Følger kvinderne fra starten af deres spirende aktivisme

Kvinderne i filmen kender ikke hinanden, men de mødes og knytter bånd på Instagram sammen med tusinder af andre tykke kvinder fra hele verden i en voksende bevægelse. Her slipper de deres deller og dalrende lår fri, støtter og opmuntrer hinanden og kæmper mod diskrimination.

I Fat Front følger vi hovedpersonernes frigørelse og deres krops-aktivisme fra den allerførste start, gennem deres individuelle proces og frem til, at de slår igennem i samfundet med deres budskab. Filmen er med de tykke kvinder på den svære rejse fra selvhad til selvkærlighed og skildrer en smuk men også konfliktfyldt kærlighedshistorie. Kampen for at elske sin krop og sig selv som tyk.

Behov for diskussion

De to instruktører, Louise Detlefsen og Louise Unmack Kjeldsen, der har lavet filmen, kender som de fleste andre kvinder kampen mod badevægten, men i mindre målestok. Undervejs i processen med filmen har de mødt meget modstand. Ikke fra kvinderne, men fra venner og familie. Mennesker, de har anset som værende fordomsfri og åbne. Og derfor føler de to instruktører et behov for at tage diskussionen om, hvorfor det at være tyk åbenbart er den sidste minoritetsgruppe, som det stadig er alment tilladt at udskamme og håne.

 
De fire hovedpersoner:
 
Helene, 33 år, Århus.
Læser til bachelor i engelsk på Universitet i Århus
 
Wilde, 29 år, Oslo.
Arbejder som tv-producer og manuskriptforfatter.
 
Pauline, 21 år, Lund
Læser Modevidenskab på Universitet i Lund.
 
Marte, 31 år, Oslo.
Arbejder som pædagog på en institution for døve udviklingshæmmede. Læser en master i audiopædagogik på Universitetet i Oslo.
 

SÅDAN KOMMER DU MED TIL FORPREMIERE

Du kan komme med til forpremiere i Aarhus, København og Odense - billetprisen er 75 kr.
 
7. oktober kl.19:00 - Øst for Paradis, Paradisgade 9C, 8000 Aarhus
Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Helene fra filmen, styret af feminas redaktionschef Dorthe Kandi
Køb din billet her
 
8. oktober kl. 21:00 (Galla) - Grand, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København
​Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til de 4 kvinder fra filmen, styret af feminas chefredaktør Camilla Kjems
Køb din billet her
 
9. oktober kl. 19:00 - CinemaxX, Rosengårdscenteret 250, 5220 Odense
Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Helene fra filmen, styret af feminas redaktionschef Dorthe Kandi

Køb din billet her

Se trailer fra filmen herunder

 
 
 
 
 
Læs mere om: