Annonce
Se, lyt & oplev

Ferielæsning: Sommerens bedste bøger

Ferietid betyder tid til (endelig) at få læst alle de bøger, vi gerne vil. Men hvilke bøger skal have plads på natbordet og ved hængekøjen? Her er 10 bud på de bedste læseoplevelser til sommeren 2020 – uanset om du er til krimi, kærlighed, karma eller klassikere.

Når der endelig er tid til at få slugt en masse god litteratur, så vil vi gerne, at det, vi læser, er netop det: GOD litteratur. Vi har derfor samlet et udvalg af sommerens bedste bøger, som du med fornøjelse kan kaste dig over under skyggen af et æbletræ eller om aftenen under dynen.

Delia Owens: Hvor flodkrebsene synger

Du har sikkert allerede hørt om den, for hele verden er vild med romanen om Kya fra sumpskoven. Og med god grund. Kyas historie er en uvant blanding af dannelsesroman, mordgåde og naturglæde sat sammen på den smukkeste måde, der gør det meget svært at lægge bogen fra sig igen – og at holde tårerne tilbage undervejs.

Til dig, der godt kunne lide …

Hanya Yanagihara: Et Lille Liv, Martin Andersen Nexø: Ditte Menneskebarn

Temaer: Opvækst, mord, natur, fattigdom

Anders Roslund: Hun skal leve

For 17 år siden blev en lille piges femårsfødselsdag til et mareridt, hvor hele hendes familie blev myrdet i deres lejlighed i Stockholm. Nu har der været indbrud i samme lejlighed, og noget under gulvet er fjernet. Samtidig er pigens fortrolige fil forsvundet hos politiet. Det er oplægget i Anders Roslunds velskrevne krimi med et fængslende plot og troværdige karakterer – perfekt sommerlæsning til alle os, der kan lide at gyse, mens solen skinner.

Til dig, der godt kunne lide …

Sjöwall og Wahlöös Beck-serie, Karin Fossum: Se dig ikke tilbage 

Temaer: Krimi, spænding, mord

Hvor flodkrebsene synger’ af Delia Owens, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her.
'Hun skal leve' af Anders Roslund, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her.

Kristian Bang Foss: Frank vender hjem

Det er nærmest tragikomisk at læse om Franks sociale opstigen fra flov søn af strøgsangeren Rock-Tage til vordende far og kæreste med kulturelitens dejligste kvinde – og hans pludselige forsvinden i et helt utroligt uheld, som han bagefter kæmper med at få sine nærmeste til at tro på. Det lyder crazy, ja, men leveres så sprogligt skarpt, sjovt og kærligt, at det bliver både meget troværdigt og en fantastisk læseoplevelse.

Til dig, der godt kunne lide …

Hans Scherfig: Det forsømte forår, Erlend Loe: Doppler, Henrik Pontoppidan: Lykke-Per

Temaer: Samfund, satire, nutid, identitet

Jane Aamund: Bjergsteddrømme

Bjergsteddrømme er Jane Aamunds sidste roman. Her følger vi hovedpersonen fra Coloradodrømme, Ane, som for otte år siden flyttede fra sin mand og sønner for at følge Bob og kærligheden til USA. Nu er Bob død, og Ane flytter tilbage til Danmark til den lille by Bjergsted ved Kalundborg. Handlingen er inspireret af Jane Aamunds eget liv og følger Anes kamp for et godt liv midt i sorgen, skyldfølelsen over for sine børn, ambitionerne om at skrive og ny kærlighed.

Til dig, der godt kunne lide …

Jane Aamund: Coloradodrømme, Lise Nørgaard: Kun en pige

Temaer: Kvindeliv, skilsmisse, kærlighed

 

'Frank vender Hjem' af Kristian Bang Foss, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her.
'Bjergsteddrømme' af Jane Aamund, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her. 

Michael Katz Krefeld: Skytsengel

Ravn er tilbage. Skytsengel er sjette bog om efterforskeren, der bor i sin motorbåd i Christianshavns Havn med bulldogen Møffe, og dampen holdes i den grad oppe. En velskrevet og klassisk noir-krimiserie, hvor hvert bind kan læses selvstændigt. I denne er Ravn sammen med advokaten Miriam Østergaard på sagen om at finde den ukendte attentatmand, som har skudt en gruppe tilfældige christianshavnere, deriblandt Ravns nære ven, inden han slår til igen.

Til dig, der godt kunne lide …

Yrsa Sigurdardóttir: DNA, Michael Katz Krefeld: Afsporet, Mads Peder Nordbo: Kold angst

Temaer: Krimi, spænding, København

Rikke Hertz: Karma, synkronitet og mod

Rikke Hertz, som er clairvoyant erhverscoach, gør os klogere på de tre spirituelle love – og hvordan vi selv kan bruge dem i vores liv. Det er karmaloven om, at det, vi sender ud, får vi tilbage, synkronicitet, som kan forklare tilsyneladende ”tilfældige” sammentræf, og modet, vi skal bruge for at turde kaste os ud i livet og vælge lykken. Den helt rigtige sommerlæsning til dig, som står ved en skillevej og savner et kompas i kontakt med dit sande selv.

Til dig, der godt kunne lide …

Laura Engstrøm: Stemmer af sølv, James Van Praagh: Visdom fra dine guider, Marzcia Techau: Når ånderne banker på

Temaer: Spiritualitet, mod, lykke, selvudvikling

'Skytsengel' af Michael Katz Krefeld, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her.
'Karma, synkronitet og mod' af Rikke Hertz, bogklub intropris 49 kr. Kan købes her. 

Maria Helleberg: Søstrene fra Thy

Tag med på en underholdende og fængende tur i tidsmaskine til 1940’erne. I slægtskrønikens andet bind handler det nemlig om besættelsen, hvor vi følger Maries døtre, Ruth og Gerda. Den ene udadvendt og sulten efter eventyr, den anden mere eftertænksom og observerende – men lige så klar til at få noget ud af livet som søsteren. En roman om, hvad stærke kvinder gør, når tiderne er stramme.

Til dig, der godt kunne lide …

Maria Helleberg: Kvinderne fra Thy, Bent Haller: Når krigen slutter, Herbjørg Wassmo: Huset med den blinde glasveranda

Temaer: 2. verdenskrig, slægtskrønike, kvindeliv, kærlighed

Sally Rooney: Normale mennesker

Bogen er fra sidste år, men måske har du set tv-serien baseret på bogen på DR? Ellers ved du, hvad du skal efter endt læsning. Og hvilken læsning! Det er en skarpt observerende og udforskende roman om ung, kejtet kærlighed, og hvor stor betydning ét menneske kan få i ens liv – ærligt, rørende og autentisk beskrevet, så man husker, præcis hvor akavet og intenst den første kærlighed var. En moderne klassiker, som bliver ved med at fylde i én.

Til dig, der godt kan lide …

Jane Austen: Emma, Thomas Korsgaard: Tyverier, André Aciman: Call Me by Your Name

Temaer: Kærlighed, nutid, identitet

'Søstrene fra Thy' af Maria Helleberg, bogklub intropris 49 kr. Køb den her. 
'Normale mennesker' af Sally Rooney, bogklub intropris 49 kr. Køb den her. 

Anne Mette Hancock: Pitbull

Journalisten Heloise Kaldan befinder sig igen midt i en mordudredning, denne gang med tråde tilbage til en række mystiske forsvindingssager i 90’erne. Bogen er tredje i rækken af Hancocks krimier om Heloise, som er ved at blive filmatiseret – og der er igen garanti for et spændende og gennemtænkt plot af den slags, som holder én vågen i de lange sommernætter. Lige én side mere, og en til …

Til dig, der godt kunne lide …

Kristina Engberg: Vådeskud, Sara Blædel: Dødesporet

Temaer: Krimi, mord, spænding

Lucinda Riley: Sommerfugleværelset

Det er alt for sjældent, at vi får lov at følge en hovedperson med nogle år på bagen, men det gør vi i Lucinda Rileys nye opslugende roman. Snart 70-årige Posy Montague lever et modent liv i et smukt, gammelt engelsk hus med de overvejelser og bekymringer, det medfører – og måske lidt ekstra. Bogen byder på hemmeligheder, tidløs kærlighed og Rileys velkendte og elskede tone.

Til dig, der godt kunne lide …

Lucinda Rileys søster-serie, Jojo Moyes: Sommeren jeg mødte dig

Temaer: Kærlighed, romantik, hemmeligheder

'Pitbull' af Anne Mette Hancock, bogklub intropris 49 kr. Køb den her.
'Sommerfugleværelset' af Lucinda Riley, bogklub intropris 49 kr. Køb den her. 

Få adgang til de nyeste og bedste bøger

Vil du være sikker på, at der altid er styr på ferielæsningen? Gyldendals bogklubber er et fællesskab for alle, der elsker bøger. Her får du rabatter på bøger, et månedligt magasin og adgang til arrangementer om den litteratur, der interesserer dig. Der er en bogklub til enhver smag, faktisk hele 11 at vælge imellem, alt fra krimi, klassikere og historie til psyke & sjæl, sundhed eller børnebøger. Vælg gratis medlemskab eller et betalt på enten 49 eller 89 kr. pr. måned med ekstra rabatter og events. Så uanset om du læser altid og ikke kan få nok af nye bøger, eller du er mere til koncentreret ferielæsning, findes der et medlemskab, der passer til dig.

Find den bogklub, der passer til din smag her.

 

 

Læs mere om: