Se, lyt & oplev

FEMINA Blogawards 2013: And the winner is

Så er tiden kommet hvor vi på FEMINA er klar til at hylde de danske bloggere og de blogindlæg der det seneste år har gjort en forskel. Mange hundreder af blogindlæg er blevet nomineret, så det har været svært. Voldsomt svært! Men dommerkomiteen, bestående af FEMINAs chefredaktør Camilla Kjems og forfatteren bag Blogbogen, Julia Lahme, har nu fundet frem til de 5 blogindlæg der på hver deres måde har gjort størst indtryk. Og vinderne er…!

KATEGORI #1: BLOGINDLÆGGET, DER GJORDE EN FORSKEL
Det blogindlæg, der fik dig til at handle eller tænke anderledes. Indlægget, der fik dig til at stoppe op i din hverdag og gøre en enkelt lille ting på en ny og anderledes måde.

Vinderen er Hverdagsjunkie med indlægget ”Ord er handlingens skygge”

Dommernes begrundelse:
Med sit indlæg får kvinden bag bloggen ”Hverdagsjunkie”, Trine Kok, os til at virkelig at tænke os om. Og det med en vending der ikke er blevet en udjokket floskel i selvudviklingsbogen endnu. Trine Kok er velformuleret, eftertænksom og original. Og så rammer hun kriterierne for denne kategori spot on og får os helt bogstaveligt talt til at HANDLE. Hør bare de to sidste linjer i hendes indlæg:

Ord er handlingens skygge. I ordet alene hører jeg bare luften i din stemme. Men i handlingen ser jeg styrken og meningen med dine ord.

KATEGORI #2: ÅRETS MEST BEVÆGENDE INDLÆG
Det indlæg, der rørte dig, fik kleenexerne frem fra skuffen, eller det indlæg, der gjorde så dybt et indtryk på dig, at du ikke helt har sluppet det endnu

Vinderen er Marilyns Closet med indlægget ”Historien om janteloven og pigen med de store drømme”

Dommernes begrundelse:
DitteValløs indlæg er en helt igennem rørende og inspirerende historie med nerve og nærvær. Vi mærke Dittes følelser, kampen bag hendes rejse og hendes oprigtige glæde da hun står foran sit livs  højdepunkt. MEN Ditte forfalder ikke til en klassisk ”Den grimme ælling-historie”, men nyfortolker eventyret ved at holde fast i kernen af den hun er. Ditte er stadig den tykke pige bagerst i klasselokalet - hun trodsede blot normerne og janteloven og var 100 % sig selv. Og vandt! Citat fra Ditte selv:

”Jeg var en grim ælling der hævdede at være en svane og som fik hak i andegården. Jeg er stadig samme grimme ælling, men nu flyver jeg med svaner! ”

KATEGORI #3: BLOGINDLÆGGET, DER SKABTE FÆLLESSKAB
Det blogindlæg, der skabte søstersolidaritet, fællesskab eller flyttede loyalitet. Indlægget, der fik dig til at få lyst til at stå sammen med andre kvinder.

Vinderen er Miss Jeanett med blogindlægget ”Den der kropsdebat”

Dommernes begrundelse
Med blogindlægget ”Den der kropsdebat” tager Jeanett Drevsfeldt bladet fra munden og opfordrer alle stemmerne i kropsdebatten til at droppe skyttekravskrigen og gensidige pegen fingren og i stedet stå sammen om at få et mere nuanceret kvindeideal. Indlægget rækker bredt ud, trækker ikke fronter op, har en holdning og kan præsentere den kort og kontant. Søstersolidaritet tyk som tynd – sådan!

”Vi kunne nå SÅ meget længere hvis vi stod sammen om at få et mere nuanceret kvindeideal, men i stedet sidder de slanke og curvy tøser nu og peger fingre af hinanden og alle føler sig trådt på. Virkelig ikke særlig konstruktivt."

KATEGORI #4: DET DEBATTERENDE/TANKEVÆKKENDE INDLÆG
Indlægget, der fik dig op i det røde felt af enighed eller uenighed. Indlægget, der modbeviste, at vi alle er nødt til at være enige, og at kvinder søger konsensus. Det indlæg, der fik dig til at give din mening til kende – og stå ved den.

Vinderen er Kim Hansson med indlægget “Jeg tør ikke længere amme offentligt”

Dommernes begrundelse:
Kim Hansson får nuanceret ammedebatten med dette dybt personlige indlæg. Om man må amme offentligt eller ej handler ikke blot om hvorvidt mennesker på en cafe kan rumme at få et glimt af et bart bryst, men om livskvalitet. Barnets livskvalitet – og ikke mindst moderens livskvalitet. I Kims tilfælde har angsten for at blive stemplet pustet til en fødselsdepression og medført yderligere isolation fra samfundet i et i forvejen udfordrende år i en kvindes liv. Læs selv her:

Jeg aftalte ikke med andre mødre at gå ture, for jeg kunne slet ikke overskue lige pludselig at skulle stå der og amme et eller andet sted. Hvad skulle jeg dog svare igen hvis nogen bad MIG om at pakke sammen? Med følelserne helt udenpå valgte jeg at være i en radius af maks 1 km fra mit hjem. Og sådan har det været i hele min barsel.. Nu på 12. måned.

KATEGORI #5: DET MEST INSPIRERENDE KREATIVE/VISUELLE INDLÆG
Indlægget, der fik dig til at male stuen, sætte dig ved symaskinen eller til at hive malergrejet frem fra skuffen. Det indlæg, der inspirerede dig visuelt eller kreativt.

Vinderen er Rockpaperdress med indlægget ”DIY rå væg”

Dommernes begrundelse:
Rockpaperdress’ alias Cathrine Nissens indlæg får den kreative åre i os alle til at bruse. Med indlægget gør hun det nemt for os andre at gøre hende den kreative kunst efter. Ideen med den rå væg er original, skæv og billig! Og så vejleder Cathrine læseren trin for trin. Tak!

”Overvej dette projekt som et alternativ til det omfattende rå-murstensvæg-projekt. Du kan lettere fortryde og reparere med ny tapet, og det giver stadig den der råhed til rummet, der er så fin i moderne indretning. God arbejdslyst!”

Vinderne i de 5 kategorier hyldes af Julia Lahme og Camilla Kjems på FEMINA Live i Forum, Showscenen, fredag den 4. oktober kl. 14.00.

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 1: Derfor er blogging så særligt

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 2: Blogging i praksis. Tør du? (svaret er ja)

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 3: Genveje til at skrive godt på din blog

LÆS OGSÅ: FEMINAs blogakademi lektion 4: Derfor er der genrer i blogland - og derfor skal du vide det

 

Læs mere om: