https://imgix.femina.dk/storage_1/media/vild_med_ham.jpg
Se, lyt & oplev

Er du stadig vild med Bridget Jones?

5. december 2013
Julia Lahme
Bridget Jones er tilbage. Hun har ikke lært noget som helst, men skal vi holde af hende alligevel?

Helen Fielding skabte ikke bare en romanfigur med Bridget Jones, men også et fænomen, genskabte chick-litten og satte ord på singlekulturen. Bridget Jones blev hyldet og fordømt for klodsethed, hjælpeløshed og for ikke at kunne navigere i sit eget liv.

Hendes kalorietælleri og chardonnaydrikkeri blev det samme. Nu er Bridget Jones tilbage i Vild med ham (Lindhardt og Ringhof). Og lad mig sige det med det samme: Hun er enke. Ja, du læste rigtigt. Mark Darcy er omkommet. De har to børn, og Bridget Jones er klar til at date, og det gør hun så. På Bridget Jones-måden.

Bogen er hylende morsom, det samme er Bridget Jones, og det er måske netop det, der er lidt irriterende. For hun har intet lært – Bridget Jones er præcis den samme, som da vi forlod hende for mere end 10 år siden, og de problemer, Bridget Jones får rodet sig selv ud i, ligner til forveksling dem, hun stod i, inden hun fik børn.

Så spørgsmålet er: Skal man elske Bridget Jones for at være sig selv eller savne noget af den dér personlige udvikling, verden taler så meget om? Jeg er lunken, men (stadig) vild med Bridget Jones – også i ”Vild med ham”, så der er fire F'er til Bridget Jones fra mig.

FEMINAS kulturredaktør Mette Rou Lund har også læst "Vild med ham". Hun var ikke så vild med den:

Hvad synes du? Holder du stadig af Bridget Jones?

Læs også