Streaming: Handmaid fra serien Handmaids Tale
Se, lyt & oplev

5 tv-serier med stærke kvinder - SØNDAGs streaming-anbefaling

16. juni 2017
af Redaktionen
Foto: hbonordic.com
Denne uges streaming-anbefaling er en tv-serie baseret på en bog af forfatteren Margaret Atwood og er en dyster fremtidshistorie. Du finder også fire andre serier med stærke kvinder.

Streaming: Tv-serie om dyster fremtid

HBO's tv-serie“The Handmaids Tale” er baseret på en historie af forfatteren Margaret Atwood. Hun er kendt for sine dystre historier om vores fremtid; en genre hun selv foretrækker at kalde for "spekulativ fiktion", fremfor "science fiction".

I “A Handmaids Tale” er handlingen henlagt til et fremtidigt totalitært samfund, Gilead. På grund af miljøkatastrofer er fødselsraten katastrofal, og kvinder betragtes som statens ejendom.

Hovedpersonen Offred, Elisabeth Moss, er en af de få frugtbare kvinder, der er tilbage, og hun holdes som tjenestepige i et slavelignende forhold hos kommandøren. Med risiko for sit liv har hun ét mål i livet: At finde sin datter, der blev taget fra hende.

HBO: ”THE HANDMAIDS TALE”. 1. sæson

Se SØNDAGs guide til streaming af tv-serier og -film

4 andre serier med stærke kvinder

APPLE TREE YARD: er en mini-dramaserie med Emily Watson i hovedrollen som en kvindelige forsker, der udsættes for en voldshandling og føres ud i et retsligt drama, samtidig med at hun møder en spændende fremmed mand. C More.

AFTERMATH: Første sæson af canadisk dramaserie om en familie, der kæmper for at overleve både naturkatastrofer og overnaturlige kræfter. Med bl.a. Anne Heche. HBO.

CASUAL: Golden Globe-nomineret komedieserie, er gået ind i sin tredje sæson. Michaele Watkins er den fraskilte Valerie, der bor sammen med sin teenagedatter og sin evige ungkarl af en bror. HBO.

UNGE PIGER FORSVINDER I KØBENHAVN er en ikke særlig kendt dansk film fra 1951, hvor Kate Mundt spiller provinspigen Anne Marie, der indleder en jagt på sin forsvundne veninde Grete og trodser storbyens fælder. Kan ses på danskefilmskat.dk

tv-serie

Læs også