Se, lyt & oplev

5 trin til en stressfri jul

Med FEMINAs karma-juleguide bliver du klædt varmt på til en stressfri jul

Så står man dér igen den 24. december med fehåret i postkassen. Kulminationen på en måneds julestress: Oppustet mave, en lidt flad fornemmelse - eller måske bare fuldstændig færdig? Og hvad var det lige, man lovede sig selv sidste jul: Næste år skal det være anderledes! Så i år skal det være anderledes: Her får du FEMINAs ultimative guide til, hvordan du får en personlig, engleblid karma-jul! Slap heeelt af og nyd julen. Den varer jo ikke lige til påske ...

1. Tag fri!
Har du en feriedag tilovers? Det er NU, du skal bruge den. En dejlig tirsdag f.eks. Ifør dig fornuftige sko, medbring ønskesedler og kolde kontanter eller kreditkort - og få det overstået: JULEGAVERNE . I begyndelsen af december er der stadig stille i butikkerne sådan en helt almindelig snefnugfri tirsdag formiddag. Når du kommer gavebelæsset hjem, har du ondt i fødderne, men du ved, at det værste ligger bag dig, og hvis du har en bedre halvdel, skylder han dig i den grad en omgang fodmassage. Har du ingen feriedage tilovers, så står du TID LIGT op førstkommende lørdag og tager den samme tur. (Og du må naturligvis gerne købe en gave til dig selv også).

2. Læg en plan
Skriv en liste over alt det, du lige nu forestiller dig, at du skal nå i julemåneden. Vær realistisk: Halvér den. Derefter udvælger du tre - og kun tre - ting, som føles meget vigtige for, at lige netop din jul bliver, som du drømmer om. Er det et inderligt behov hos dig at lave dine egne lyserøde marcipangrise med hjemmelavet frugtfarve? Bruge dagevis på at finde udsøgte gaver, der passer så godt til modtagerne, at de selvfølgelig ikke skal byttes? Fælde dit eget juletræ sammen med hele den frysende familie kun otte timers kørsel fra, hvor I bor? Okay. Det var tre ting. RESTEN finder du nemme løsninger på. Det bliver jul alligevel!

3. Sammenskudsjul
Hvem siger, at du selv skal stå for julefrokosten? Uddelegér! Du lægger hus til, men sørger for, at gæsterne dukker op med stegte sild, hjemmerørt remo, kanel-rødkål, sylte og så videre. Har du alligevel ikke mod på at sende din julestress videre til familien, så køb dig fra det: Nettet BUGNER med take-away eller lige-til-døren-julefrokosttilbud. Herfra kan vi f.eks. anbefale julefrokosten fra meyersdeli.dk. Så gå på nettet. Find din favorit. Bestil. Betal. Åbn døren. Pak ud. Luk gæsterne ind. Servér. Skål - og glædelig jul!

4. Mere sex, tak!
Husker du Ekstra Bladets forside: "Hun fik sex til jul" (sådan forsvarede dronning Margrethes halvfætter Prins Waldemar sig engang, da hans kone, nu afdøde hoffotograf Annelise af Schaumburg- Lippe, klagede i samme avis over, at hun fik for lidt sex i ægteskabet ...). Eftersom julen ER hjerternes fest, og eftersom sex VIRKER afstressende, så anbefaler vi: Mere sex til jul. For de ihærdige: Én gang dagligt som fælles par-kalendergave fra den 1. til den 24. (to fluer med et smæk: Julehumøret er reddet, og du slipper for at lave pakkekalender til HAM, for det er dig, der er pakken). For de mindre ihærdige: Hver søndag i advent. Tænd et lys i adventskransen, og bliv i soveværelset til det er brændt ned (lyset altså, ikke soveværelset ...).

5. Jubii - en ostehøvl
Så nåede du engleblidt i mål den 24. Julefreden kan sænke sig. Og dog. Det SKER jo, at juleaften ikke udvikler sig særlig afstressende fredfyldt. Det SKER, at svigermor bliver utilfreds med konsistensen på sovsen og rejser sig og går i vrede mellem anden og risalamanden. Det SKER, at fætter Mikael- Finn drikker sig fuld i portvin og vælter træet. Og det SKER, at du bliver dybt, dybt skuffet over, at gaven fra din elskede i år er - en ostehøvl. Igen. Hvad gør en klog kvinde så? Hun tager en dyb indånding. Sætter sit yndlingsjulenummer på repeat. Glæder sig over, at "hun fik sex til jul" (hvis hun altså har fulgt FEMINAs ottetrins julefredsraket). Og lader bradepande være bradepande. Det bliver jo heldigvis jul igen næste år. Glædelig fri(h)jul!


Læs mere om: