Se, lyt & oplev

13 sange, der fylder 20 år i 2020

Vi faldt i svime over både boybands og rigtige rockstjerner, og Kylie Minogue gjorde comeback på hitlisterne. 2000 var et ikonisk musikår, der spyttede det ene hit ud efter det andet. Her er 13 sange der fylder 20 år i 2020 - selvom det er svært at tro på, at tiden går så hurtigt...

1. U2 – "Beautiful Day"

Den evige optimist Bono mindede os for 20 år siden om, at vi skal gribe hvert øjeblik på nummeret ”Beautiful Day”, sammen med resten af gutterne fra U2. Helt utroligt kliché-fyldt, men stadig en ørehænger, man ikke kan undgå at nynne med på, når den bliver spillet i radioen.

2. The Coors - "Breathless"

Var du overhovedet popstjerne i 00’erne, hvis du ikke optog din musikvideo i en hangar? U2 gjorde det, Backstreet Boys gjorde det og The Coors er ingen undtagelse. Det keltiske familieband kæmpede sig igennem hedeslag og hospitalsbesøg for at sikre, at de var med på fly-moden med videoen til ”Breathless.”

3. NSYNC – "Bye Bye Bye"

Lad os være ærlige: Vi nåede aldrig at lære hvem de resterende medlemmer af NSYNC var, for vi havde travlt med at sukker over Justin Timberlake og hans afblegede krøller. Bye Bye Bye blev oprindeligt skrevet til det britiske boyband 5ive, men gudskelov takkede de nej til den, og lod Justin og resten af NSYNC velsigne os med synkroniserede dansetrin og sprøde vokaler.

4. Anastacia – "I’m Outta Love"

Hvem af os kan sige os fri fra at have vredet kroppen på dansegulvet til Anastacias “I’m Outta Love” dengang i 2010, hvor mavetoppe, farvede briller og afbleget hår var i høj kurs. Sangen nåede helt til tops på flere hitlister blandt andet i Europa. 

LÆS OGSÅ: Du ved, du var ung i 90'erne, når....

5. Bon Jovi – "It’s My Life"

Rockbandet Bon Jovi har produceret det ene rockhit efter det andet siden deres start i 1983. Det er ”It’s My Life” fra 2000 et tydeligt eksempel på. Og selvom manden nærmer sig 60, så er Jon Bon Jovi som en god vin: Han bliver bare bedre og bedre med alderen.

6. LeAnn Rimes – "Can’t Fight the Moonlight"

Vi har alle stået på dansegulvet med vores crepede hår og skrålet med på titelnummeret fra "Coyote Ugly", mens vi selv drømte om at gøre karriere og finde kærligheden i Hollywood. Selvom 00'erne var technoens årti, formåede LeAnn Rimes at synge sig ind på hitlisterne med country-hittet ”Can’t fight the moonlight.”

7. Ronan Keating – "Life is a Rollercoaster"

Vi lærte ham at kende som forsanger i 90’er bandet Boyzone, men i 2000 udsendte han sit første soloalbum, og med hans irske charme, er det ingen overraskelse, at det også blev en succes. ”Life is a Rollercoaster” gik rent hjem i Danmark, hvor den toppede hitlisten.

8. Britney Spears – "Oops I did it again"

Hendes sukkersøde stemme, solariebrune hud og sparsomme beklædning gav os alle akut trang til at købe en kuglepen med fjertop, klippe 10 centimeter af blusen og hoppe i den lårkorte nederdel . Vi troede ikke, det kunne blive bedre end ”Baby One More Time”, men i 2000 gjorde Britney det umulige, og gav og megahittet ”Oops I Did It Again”. Af hjertet tak, Britney!

9. Robbie Williams – "Rock DJ"

Efter Take That gik fra hinanden i 1996, troede vi aldrig, vi skulle komme videre med vores liv. Men Robbie Williams havde ikke glemt os, og i 2000 tog han vores hånd og førte os igennem en video, der mest af alt minder om et syretrip. Videoen til ”Rock DJ” starter ud som så mange af vores våde teenagedrømme: Med en striptease af Robbie. Men så bliver drømmen til et mareridt, da både hud, muskler og kød også ryger. Det på trods, vandt videoen en pris ved MTVS Video Music Award.

LÆS OGSÅ: 9 stykker tøj, du kan huske, hvis du var ung i 90'erne

10. Madonna – "American Pie"

Madonna pustede i 2000 nyt liv i Don McLean-klassikeren fra 1971. Krydret med en ordentlig omgang dance-rytmer sikrede Madonna sig et hit, der dominerede alle natklubber efter årtusindskiftet.

11. Ricky Martin – "She Bangs"

Vores teenagehjerter blev knust den dag i 2010, da Ricky Martin sprang ud som homoseksuel. Heldigvis kan vi stadig drømme os tilbage til hans storhedstid i de tidlige 00’ere, hvor vi stadig troede, vi havde en chance hos den puertoricanske hoftesvingende popstjerne.

12. Safri Duo – "Played A-live (the Bongo Song)"

2000 blev også året, hvor hele Europa fik trommefeber. Danske Safri Duo slog sig ind på hitlisterne med deres unikke miks af stammetrommer og techno. Og bare rolig, hvis du trænger til lidt nostalgi, kan du stadig høre den ikoniske ”Played-A-Live” til næsten ethvert stævne i en sportshal.

13. Kylie Minogue – "Spinning Around"

Man ved, at man har rundet de 30, når man forbinder navnet Kylie med den australske popprinsesse og ikke med Kardashian-klanen. Tilbage i 2000 gjorde 80'er-dronningen Kylie Minogue comeback, og vi priser os lykkelige for det, for ellers havde vi ikke fået hits som ”Spinning Around” og ”Can’t get you out of my head”.

Læs mere om: