https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/rejser-og-weekendture/2012/08/1232-smuttur-til-berlin/1232-berlin-copy-2.jpg
Rejser

Smuttur til Berlin

14. august 2012
af Hanne Høiberg
Den tyske storby er mange danskeres favorit-storby, fordi den på én og samme tid er både afslappet, chik og funky. Fyldt med historie og ny, moderne kultur. Og selvfølgelig kun én times flyvning væk ... Her giver vi de bedste tips til en smuttur

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e61834300288434bb5388ae43cedcd34.jpg

RESTAURANTER OG BARER
G. Buchwald. I 150 år har du kunnet gemme dig i sofahjørnet og bestille et stykke Herrentorte eller en af de 49 andre lagkager. Køb specialiteten Baumkuchen af bl.a. marcipan og hemmelige krydderier med i en lille pose. Tænk, hvis maven skulle begynde at knurre i løbet af natten?
Konditorei & Cafe G.BuchwaldInh. Ursula Kantelberg Bartningallee 29, konditorei-buchwald.de

Margaux Berlin. "Årets mest innovative kok," skrev Diners Club om Michael Hoffmann, som river stjerner ned fra madhimlen med sit køkken, der især er baseret på det grønne. Menuen er så poetisk sammensat, at hver ret præsenteres som et digt.
Restaurant Margaux-Berlin, Unter den Linden 78, Wilhelmstraße, margaux-berlin.de

Zander i hippe Prezlauer Berg dyrker det regionale køkken med fokus på delstaten Brandenburg, som Berlin ligger i. Selvfølgelig med Zander, sandart, på menuen, men også med sæsonens vildt, frugt og grøntsager. Et andet sympatisk træk: Hver søndag fra kl. 12 serveres god gammeldags "søndagssteg".
Kollwitzstrasse 56, zander-restaurant.de

https://imgix.femina.dk/legacy/media/749bef7d16cf479b88ba6f40c50c173d.jpg

SHOPPING
Du shopper sikrest i Charlottenburg. På Kurfürstendam og i sidegaderne ligger de store internationale luksusbrands, i sidegaderne de skæve designere. Husk også Mitte med Friedrichstrasse og ikke mindst Hackescher Markts små restauranter og specialbutikker.
hackescher-markt.de

Butikken Muji sælger minimalistisk japansk indretning til såvel klædeskab, køleskab, soveværelse og kontor. Spar turen til Tokyo eller Paris og køb ind her.
Muji, Hackescher Markt 1, muji.de

Bio Company er enhver sundhedsapostels svar på Peterspladsen i Rom. Tyskerne står bag Scholl, Birkenstock, Weleda, Dr. Hauschka og Lavera. Det store øko-supermarked med frisk brød, færdigretter og plejeprodukter findes 22 steder over hele byen. F.eks. Wilmersdorfer Strasse 102, i Charlottenburg, biocompany.de

Do You Read Me har et imponerende udvalg af internationale bøger og magasiner, så har du den mindste svaghed for fotokunst, arkitektur, litteratur og grafik, kan du let bruge to timer og en pæn portion euro i den store butik i Mitte.
Auguststrasse 28, doyoureadme.de

5 FIDUSER

FOR HELE FAMILIEN
Berliner Zoo ligger lige midt i byen og vrimler med dyrebørn - et tegn på, at dyrene stortrives lige så meget som gæsterne. Kig også ind i det store akvarium, hvor du kan gå i trance over goplerne i den runde cylinder.
Zoo Berlin ved Hardenbergplatz 8,
zoo-berlin.de

HIT TIL HAM
Navnet Konnopke's Imbiss giver øjeblikkelig point. Det viser, at du kender Berlins egnsret, currywurst. Den bedste får du her under højbanen i Prenzlauer Berg, Schönhauser Allee 44 B (konnopke-imbiss.de). Medisterpølsen, der er skåret i stykker og serveret med sovs og karry-
drys er måske ikke så kvindevenlig, men så kan man få en bio-wurst med håndskårne fritter til hos Fritz Co., Wittenbergplatz 0, Ecke Bayreuther Straße, wittys-berlin.de
Man kan også se historien om den berømte ret på Deutsches Currywurst Museum, Schützenstraße 70, currywurstmuseum.de

FORKÆL DIG SELV
Den bedste spaoplevelse gemmer sig på 14. etage i Ono Spa med vue over Potsdamer Platz. Her fås alskens behandlinger, bl.a. Alpha Space Beds, hvor lys og varme kurerer stress på et par timer.
Ono Spa,The Mandala Hotel, Potsdamer Strasse 3, onospa.de

FOR BØRN
Det kræver en engels tålmodighed at stå i kø til Berlins største attraktion, det gamle TV-tårn. Men det er det hele værd: 360-graders udsigt over den kæmpestore by. Prøv en tur om aftenen, der er åbent til midnat.
tv-turm.de

HOT SPOT
Et af byens mest elskede loppemarkeder, Mauerpark Trödelmarkt, holdes hver søndag ved siden af Mauerpark Prenzlauer Berg, dér hvor der engang var Berlinmur ... kom før kl. 11, hvis du vil have en rimelig chance for at finde noget i boderne med DDR-memorabilia, vintage-tøj, spisebestik fra 1950'erne.
Bernauer Strasse 63-64. mauerparkmarkt.de

Rejse: 5 gode i Basel

Rejse: Alentejo - Portugals spisekammer

Læs også