rejsequiz
Rejser

Den store rejsequiz

Er du en globetrotter, en dr. Livingstone, charterturist – all inclusive eller synes du Padborg er lidt for eksotisk? Tag den store rejsequiz og find ud af, hvilken rejsetype du er

1. Hvilken by er for femte år i træk kåret af The Economist, som DEN DYRESTE AT LEVE I og besøge??
A. Singapore
B. Oslo
C. London
 
2. Hvilket land består af NORDØEN OG SYDØEN og er det land, der ligger længst fra Danmark?
A. Australien
B. New Zealand
C. Hawaii
 
3. Hvilket land har hele 11 OFFICIELLE SPROG, heriblandt engelsk, zulu og afrikaans?
A. Sydafrika
B. Congo
C. Tanzania
 
 
4. Hvilket land skal man rejse til for at bestige MOUNT EVEREST?
A. Peru
B. Bhutan
C. Nepal
 
5. I hvilket land ligger byen SÃO PAULO – også kaldet Sydamerikas Chicago?
A. Venezuela
B. Argentina
C. Brasilien
 
6. Hvilken FLOD udgør en stor del af grænsen mellem USA og Mexico?
A. Rio Bravo
B. Rio Grande
C. Rocky River
 
7. Hvad hedder DRONNING ELIZABETH II’s slot vest for London, hvor prins Harry og Meghan Markle blev gift i år?
A. Windsor Castle
B. Buckingham Castle
C. St. James’s Palace
 
8. Ved NORDPOLEN stiger solen op i marts måned – hvornår går den ned igen?
A. Juli
B. August
C. September
 
9. Hvad hedder TANZANIAS NATIONALPARK, der bl.a. huser to mio. gnuer, ½ mio. gazeller og ¼ mio. zebraer?
A. Serengeti
B. Kalahari
C. Ngorongoro
 
10. I hvilken italiensk by kaldes indbyggerne for FLORENTINERE?
A. Venedig
B. Firenze
C. Turin
 
11. Hvor mange lande er det tidligere JUGOSLAVIEN i dag delt op i?
A. Tre
B. Fem
C. Syv
 
12. Hvor ligger KO TAPU, også kendt som James Bond Island?
A. Malaysia
B. Thailand
C. Indonesien
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
13. Hvad hedder kvarteret i Paris, hvor MOULIN ROUGE, kabareten med den røde mølle, ligger?
A. Pigalle
B. Montmartre
C. Montparnasse
 
14. Hvilken tysk by lægger fadølsankre til den årlige, folkelige OKTOBERFEST?
A. Frankfurt
B. Düsseldorf
C. München
 
15. På hvilken græsk ø findes ruinbyen AKROTIRI, der lige som Pompeji blev begravet af aske fra et vulkanudbrud?
A. Santorini
B. Korfu
C. Rhodos
 
16. Hvor kan man bade i DEN BLÅ LAGUNE, der har en svalende 36-39° celcius året rundt?
A. Island
B. Svalbard
C. Færøerne
 
17. Hvilket land er med over 84 MILLIONER ÅRLIGT BESØGENDE verdens førende turistmagnet?
A. USA
B. Frankrig
C. Spanien
 
18. Hvem ligger i sarkofaget der står i INVALIDEKIRKEN i Paris?
A. Christoffer Columbus
B. Napoleon Bonaparte
C. Jeanne d’Arc
 
19. Hvad kaldes Cuba, Jamaica, Hispaniola og Puerto Rico med et FÆLLESNAVN?
A. Sandwichøerne
B. Selskabsøerne
C. De Store Antiller
 
20. På hvilken ferieø hedder hovedstaden SANTA CRUZ?
A. Mallorca
B. Tenerife
C. Ibiza
 
1-5 RIGTIGE: Du føler, at Padborg er lidt for eksotisk.
6-10 RIGTIGE: Pak kufferten, du kommer for lidt ud.
11-15 RIGTIGE: Du er en charterturist – all inclusive!
16-20 RIGTIGE: Du er en globetrotter, en dr. Livingstone, en ren Lara Croft!
 
Svar: 1: A, 2: B, 3: A, 4: C, 5: C, 6: B, 7: A, 8: C, 9:A, 10: B, 11: C, 12: B, 13: A, 14: C, 15: A, 16: A, 17: B, 18: B, 19: C, 20: B.
 
Læs mere om: