ilse jacobsen
Underholdning

Ilse Jacobsen: Jeg forstår godt, de unge kaldes curlingbørn i dag

10. juni 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Carsten Seidel
Hun kaldes gummistøvledronningen, for hundredetusindvis af solgte par gummistøvler har gjort Ilse Jacobsen til en succesfuld forretningsindehaver. Men successen er kommet af hårdt arbejde, for hun har knoklet, siden hun var barn

Det er blevet til hundredetusindvis af solgte par gummistøvler for designeren Ilse Jacobsen. Og så har hun næsten 200 ansatte, sælger tøj, sko og tasker i 23 lande, har blomsterbutikker i Danmark og Sverige, en spa med restaurant i Hornbæk og sin egen skønhedsproduktlinje.

Selv har hun arbejdet for at tjene penge, siden hun var helt ung. Det fortæller den succesfulde designer i et interview med FEMINA i denne uge.

- Jeg har altid tjent mine penge selv. Det var en fornøjelse for mig. Desuden var vi ikke en familie, hvor man fik i bøtte og spand, vi har ikke manglet noget, men det gjorde ikke noget, hvis man havde et ekstrajob og kunne købe det, man gerne ville have. Jeg satte stor pris på, at jeg kunne købe mit stereoanlæg før min tvillingebror! Han var ikke så hurtigt ude over stepperne som jeg med at tjene penge. Jeg havde et stort glas med toører og femører og tiører, og når det var fyldt, elskede jeg at hælde mønterne ud på bordet og sidde og tælle. Så kunne han sidde dér med sine store brune øjne og kigge misundeligt på!

Når man kalder kvinder det stærke køn, er det sandt, siger tv-vært Mikkel Munch-Fals

Det er som om, det hele drejer sig om dem

Da hun var 11 år, søgte hun jobbet som stuepige på hotel Hornbækhus i Hornbæk. Det var en tid, hvor alt stadig var gammeldags, der var hakkeordensystem, og folk stod skoleret overfor overoldfruen på hotellet.

- Når jeg kom om morgenen: Var forklædet rent, neglene pæne og de hvide strømper i orden? Hvem gør det i dag? Den tid er forsvundet – i dag er jeg heller ikke selv på NOGEN måde autoritetstro. Men man talte på en særlig måde, overoldfruen havde fået medalje af dronningen for tro tjeneste i 50 år, og man kunne ikke købe Hornbækhus, hvis man ikke tog fru Gustavsen, fru Nielsen og altmuligmand Møller med i købet. Og man skulle endda også gå ned ad skovvejen hver eneste dag med en bakke med to med to overskårne ristede kryddere, te, juice og to skiver rullepølse til hende, der havde haft hotellet FØR. Det var med i handelen!

”Vi har et rum i hjernen, hvor der absolut intet sker.” Læs, hvad Per Hillo tænker om at være mand

Og hvad kan vi så lære af det? Meget, siger Ilse Jacobsen.

- Det er sprængstof at komme ind på, men jeg forstår godt, de unge i dag kaldes curlingbørn. Det er, som om det hele drejer sig om dem, og der er ingen viden. Skal man have dem til at vaske et gulv, ved de knap nok, at der skal vand i spanden først, og at man vasker i to hold vand. Da jeg kom på Hornbækhus, fik jeg nærmest en på hovedet af oldfruen, hvis tingene ikke var i orden, siger Ilse Jacobsen til FEMINA.

Michelle Hviid har med ganske få undtagelser ikke haft ondt af sig selv. Læs om hendes liv efter hjernetumoren

Køb abonnement på FEMINA enten på din iPad eller som blad - og få spændende interviews med kendte danskere hver uge:

https://imgix.femina.dk/abo_blad_artikel_banner_610x80_-_kopi.jpg
https://imgix.femina.dk/abo_ipad_artikel_banner_610x80_2.jpg

Læs også