Gør det selv – for dig
 
Der skal et bestemt temperament til at bo i byggestøv i flere måneder i træk. Jeg har selv prøvet det ad flere omgange … Alligevel er det, som om byggestøv er en slags tryllestøv. 
 
Den første måned er charmerende, lidt som at campere på egen matrikel. Den næste måned begynder det at være irriterende, at ting er støvede, og ens tøj ser ud, som om man er kravlet ud af en kuffert. Og efter bare tre måneder så glæder man sig til ikke længere at skulle vaske op i en håndvask på badeværelset eller tage bad i en balje i køkkenet. Bare det projekt snart var færdigt. 
 
Men når det så er færdigt, så er følelsen af stolthed over resultatet og af at have skabt det selv nogenlunde lige så afhængighedsskabende, som jeg forestiller mig, at visse stoffer må være det. For knap har man svoret aldrig at gøre det igen, før næste projekt er godt i gang på tegnebrættet. Og det er som regel lidt større, lidt mere omfattende og lidt mere krævende. Kender du det? 
 
Der er ikke noget i vejen med at drømme stort, så længe du går efter projekter, du ved, at du evner. Hellere restaurere en gammel kommode, før du kaster dig ud i at sætte et helt stråtækt landbrug fra 1700-tallet i stand, eller renoverer en gammel pige­skole fra top til tå, som Cecilie Hertz og Malte Fryd har gjort det på side 6. For om du bygger et nyt køkken, maler en væg eller bare laver syltetøj ud af de brombær, som du selv har sanket, så er der noget grundlæggende tilfredsstillende ved at skabe noget helt fra bunden.
 
Passer projektet til din formåen, så er det faktisk også en af de få afhængigheder, der ligefrem kan være sund for dig. Så kan du ikke lade være med at nørkle med et projekt, skal du endelig ikke holde dig tilbage. 
God arbejdslyst. 

Ulla Johanne Johansson, boligfagredaktør

INDRET er boligmagasinet, der gør din personlige drømmebolig opnåelig. Inspirerer dig til hele tiden at forny dit hjem, guider dig til de bedste løsninger og giver dig konkrete tips og gode idéer, der er lige til at gøre efter.

smugkig i det nye indret - 1938

INDRET udkommer 5 gange om året. Læs dem via PLING, som giver dig adgang til de bedste blade og magasiner 

Gå på opdagelse i INDRETs univers

INDRET er boligmagasinet, der gør din personlige drømmebolig opnåelig. Inspirerer dig til hele tiden at forny dit hjem, guider dig til de bedste løsninger og giver dig konkrete tips og gode idéer, der er lige til at gøre efter.