Kvindeløb

Bøllings løbeklumme: Hvad skal man spise før løb?

I stedet for at spise så du får energi til at løbe (med risiko for at spise for meget), så prøv at løbe, som du har energi til, anbefaler sundhedsredaktør Christina Bølling. P.S. Nu kan du løbe 5 kilometer og er startklar til feminas kvindeløb.

Det korte svar er: Spis det, du plejer, når du begynder at løbe, og når du skal være med i et løb. Hvis du spiser forholdsvis sundt i forvejen, behøver kroppen ikke særkost, fordi du begynder at bevæge dig lidt mere. Det kan dog være en god idé at tænke lidt på, hvad du spiser i timerne op til, du skal løbetræne, og hvad du spiser, dagen før du for eksempel skal løbe et rigtigt løb. 
 
Lange løbeture: Hvis du skal løbe i over 40 minutter, har du brug for ekstra energi. Det betyder, at du skal spise et lidt større måltid to til fire timer inden. Kroppen skal have tid til at fordøje kulhydrater og protein. Spis gerne havregrød eller rå, opblødte havregryn, en bagel eller et stykke brød med honning. Banan er også godt, fordi der også er fibre i. Hvis du skal løbe langt fra morgenstunden, kan du sætte uret, spise lidt og så snuppe en time mere under dynen.
 
Prøv: En portion havregrød med skiver af banan. 
Hvis du har sart mave: Spis en halv bagel med peanutbutter eller en portion hvide ris. 
 
Hvad skal du spise før et løb: Hvis du har trænet regelmæssigt, er din krop allerede rigtig god til at økonomisere med kræfterne og ”gemme” kalorier til træningen. Du behøver derfor ikke at spise pasta dagen før, for kroppens såkaldte glykogendepoter er allerede rigeligt fulde, hvis du skal løbe mindre end 30-40 minutter. Glykogen er kroppens og musklernes bedste og hurtigste brændstof, og når du er løber, vil dine muskler automatisk have små depoter klar til aktivitet. Det vigtigste er faktisk, at du spiser det samme, som du plejer. 
 
Prøv: Den bedste måde at give kroppen et boost på før et løb er faktisk at drikke en kop kaffe eller sort te, for koffein har en stimulerende effekt. 
 
Hvis du er sulten før løbet: Spis en halv rawbar eller en figenstang. De kan give det frugtsukkerboost, du har brug for. 
 
TILMELD DIG TIL FEMINA KVINDELØB HER
 
Løbeprogram Uge 9 
 
Torsdag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op med lunt i 2 minutter. Løb 30 minutter. Gå i 2 minutter. 
Fredag: Fri 
Lørdag: Fri
Søndag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op med lunt i 2 minutter. Løb 30 minutter. Gå i 2 minutter.
Mandag: Fri 
Tirsdag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op med lunt i 2 minutter. Løb 30 minutter. Gå i 2 minutter.
Onsdag: Fri
 

 

Læs mere om: