Sex og erotik

Håndværkersex: Derfor fantaserer du om det!

En bredskuldret mand i overall og bar overkrop, som virkelig forstår at svinge en hammer – er det i virkeligheden det, alle kvinder drømmer om?

Han kommer ind ad døren, høj og firskåren, med et friskt smil og værktøjet i orden. Har du nogensinde fået besøg af sådan en håndværker og tænkt: Ku’ godt!, er du ikke alene. Mange kvinder finder nemlig tanken om at blive taget af en stor, stærk fremmed mand temmelig forførende. Den veltrænede håndværker, der kommer blot for at fikse noget i huset og smutter efter endt gerning, er et prima eksempel.
 
 
Også i virkeligheden kan man være heldig at møde både mænd og kvinder, der deler selvoplevede historier om mureren, blikkenslageren og maleren, der ankommer fløjtende i sin varevogn og et par timer senere har ordnet både reparationerne i huset og husets frue.
 
 
Håndværker-fantasien er dog mere myte end virkelighed. Der er ikke særlig mange, der oplever håndværker-sex. Håndværkere siger selv, at der går mange røverhistorier om det, men de fleste går igennem en hel karriere uden tilbud om noget som helst hanky-panky fra de kvindelige kunders side.
 
Googler man frække videoer, har ethvert pornosite med respekt for sig selv en sektion med muskelsvulmende arbejdsmænd – på engelsk craftsmen eller handymen – der ”lægger rør ind” hos enlige, villige kvinder.
 
 
Et forsigtigt bud på, hvorfor sex med mænd, der er håndværkere, er eftertragtet, handler om, at håndværkeren associeres med den sunde, ikke alt for komplicerede mand, der virkelig kan håndtere sit ”værktøj” ... ikke så meget snak, bare i gang.
For nogle årtier siden, da næsten alle mænd var håndværkere, var drømmen om at nedlægge en håndværker ikke populær i samme grad. I nutidens verden, hvor mange mænd arbejder enten i bløde humanistiske fag eller sidder ved en computer det meste af dagen, er der til gengæld en aura af noget originalt mandigt over de mænd, der stadig har et håndværksfag og bruger kroppen som del af jobbet.
 
Den mandlige pendant til drømmen om den store håndværker er måske den frække fantasi om den sexede sygeplejerske, der gør mere end at tage éns temperatur, eller måske stuepigen, der bøjer sig fremover og har glemt at tage trusser på – kvinder i servicerende, lidt underdanige roller og altså roller, de færreste kvinder ser sig i i dag. Fantasien om håndværker-sex er med andre ord en variant af drømmen og det nemme, uforpligtende knald, hvor rollerne er afgjort på forhånd – og nok mere ønsketænkning end virkelighed.
 
 
I forhold til håndværker-sex kan man undre sig lidt over, at der ikke finder lidt mere håndværker-sex sted, nu der både findes håndværkere og kvinder, der ønsker det. Men det er der råd for: Kvinder kan angiveligt finde, hvad de søger, på hjemmesiden Dating.dk ved at oprette en profil og søge efter håndværkere til sex i lokalområdet.
 
Sara Skaarup er journalist og sexolog
 
 
Læs mere om: