Skilsmisse

Skilsmisse-advokat: Dette er grunden til, at folk bliver skilt

Ifølge den amerikanske skilsmisse advokat og rådgiver Laurie Puhn, så er der én gennemgående grund til, at folk vælger skilsmisse. Og faktisk er det en grund, der er temmelig nem at afværge, hvis bare man er opmærksom på den. Læs med her …

Laurie Puhn er en Harvard-uddannet skilsmisse-advokat, som har lagt advokat-gerningen på hylden, og nu i stedet beskæftiger sig med at rådgive par, som står overfor en skilsmisse.

Læs også: Skilsmisse & børn: En god rollemodel følger sit hjerte

Hadfulde følelser før skilsmisse

"Som skilsmisse advokat oplevede jeg igen og igen at sidde overfor par, der direkte hadede hinanden. De var så modbydelige overfor hinanden, at det nogle gange var direkte ubehageligt at være vidne til, fortæller den tidligere skilsmisse advokat," Laurie Puhn og genkalder sig et bestemt par, som især gjorde indtryk.

Han havde opdaget, at hun var utro, og nu var de så mødt op hos Laurie Puhn for at tale om, hvordan de skulle gribe deres skilsmisse an.

"Han mente, at de skulle skilles, fordi hun havde været utro. Hun derimod mente, at de skulle skilles, fordi deres parforhold i realiteten havde været slut i lang tid, og at det var dét, der var grunden til, at hun havde startet en affære med en anden. De så altså sagen med to helt forskellige vinkler," fortæller Laurie Puhn videre.

Læs også: 9 ting, som mennesker i stærke parforhold husker at gøre

Hvorfor ender det i skilmisse?

Og hvorfor så dette eksempel fra hverdagen? Fordi parrets problem sætter den mest gennemgribende grund til skilsmisse på spidsen. Nemlig, at parforholdet siver ud mellem fingrene på de involverede. At det visner og dør. Om det så betyder, at det de facto slutter ved, at den ene er den anden utro eller på en anden måde, er i den sammenhæng ikke så vigtig. Det hele starter med, at vi lader parforholdet blive til en vane, som vi forsømmer at passe og pleje.

"Dét, som jeg igen og igen oplever, er grunden til skilsmisse, er at den ene - eller måske begge parter - føler sig forsømt. Problemet ligger i høj grad i den menneskelige natur, hvor vi glemmer at sætte pris på de ting, som vi bliver vant til og dermed kommer til at forvente. Men fordi to mennesker har sagt ja til hinanden, betyder det jo ikke, at man aldrig skal tale om kærlighed mere. Eller at man ikke skal vise taknemmelighed overfor hinanden."

De små, men vigtige ord

"Når jeg taler med par, der søger om skilsmisse, så hører jeg dem tit sige ting som "hvorfor skulle jeg sige tak til ham, bare fordi han puttede ting i opvaskemaskinen - det er da en selvfølge, at han skal gøre det" eller " Hvorfor skal jeg sige tak til hende, fordi hun har læst lektier sammen med vores barn - det må man da forvente". Men det er så forkert en holdning at have!"

Ifølge Laurie Puhn er det vigtigste i et parforhold nemlig, at man konstant er hinandens bedste heppekor.

"Det er så vigtigt at rose hinanden, også for de små ting i hverdagen. Det er ord, som varmer både hjerte og sjæl hos den anden, og det er med til at skabe en varme og et bånd i jeres forhold, som bliver stærkere og stærkere for hver gang, I udviser indlevelse og taknemmelighed overfor hinanden."

"I de fleste parforhold er det ikke forholdet, der er problemet, når det kommer til stykket. Det er heller ikke de mennesker, der er til stede i parforholdet. Det er kommunikationen, der er problemet," slutter Laurie Puhn af.

Læs også: Nyskilt mand: Dét burde jeg have gjort

Få flere gode råd til at undgå skilsmisse fra Laurie Puhn på hendes website Fightlesslovemore.com

Læs mere om: