Selvudvikling

Fra en læser: Hverdagslivet er dér, hvor det virkelige liv leves

Jeg tror, det er sundt for os mennesker at finde frem til de ting, der virkelig betyder noget for os

Jeg har været på telttur med min kæreste i pinsen. Det var skønt - koldt om natten, men skønt. Vi lynede soveposerne sammen, lagde vores dyner ovenpå og så gik det.

Det er et lille 3 personers telt, vi har. Teltet er af god kvalitet, men en campingtur bliver på de præmisser, som en telttur oftest er på - primitive.

Og tænk sig; så var jeg ved at græde over, at vi skulle hjem igen.

Ikke fordi, jeg ikke ville hjem - jeg elsker mit hjem og min hverdag. Jeg har det godt med det liv, som vi har valgt at leve på dette tidspunkt, så det har intet med det at gøre. Der er bare det ved det, at alting bliver så helt umådeligt enkelt på sådan en telttur. Man kan høre naturen hele tiden - vinden i træerne, fuglene, de andre mennesker og havets brusen i baggrunden. Man er i frisk luft hele tiden, og alting tager lidt længere tid, men det gør slet ingenting, for man skal ikke nå noget særligt, med mindre man selv har bestemt sig for det. Det er så uendelig simpelt på den gode måde, og det gør mig godt!

Læs også: Fra en læser - husk, at ord skaber virkelighed

Det er ved at blive moderne at "downsize". Der bliver mere og mere prestige i at leve med færre materielle ting, ved at leve "småt" og med de "bløde" værdier i fokus. Der er meget godt at sige om den trend; jeg tror, at det er sundt for os mennesker at finde frem til de ting, der virkelig betyder noget for os og ikke være slaver af materielle udtryk for velstand.

På pinseturen begyndte jeg at spekulere i, hvorvidt min kæreste og jeg skulle bo i telt hele sommersæsonen, når børnene altså engang er flyttet hjemmefra. Vi kunne sælge vores lille hus, leje en lejlighed og så bo på en campingplads fra medio maj til ultimo august hvert år. Min kæreste var ikke afvisende over for ideen, men nu må vi se. Måske bliver det alligevel lidt for besværligt ift. mange ting, hvis man skal have en hverdag til at fungere med base i et 3-personers telt. Det er heller ikke så vigtigt for mig, om det reelt bliver til noget, men det er vigtigt, at jeg får disse oplevelser af og til; oplevelser der giver mig fornemmelsen af, hvad der i virkeligheden giver ro og nærvær og så tage så mange af de elementer med mig ind i mit hverdagsliv som muligt. Det er trods alt her, det virkelige liv leves. Det er her, der skal være harmoni.

Hvor er jeg glad for, at vi har indrettet os i et lille rækkehus med en lille have. Det er nemt og overskueligt, og hvis jeg skulle komme til at savne at vågne op omgivet af fuglekvidder, så kan jeg jo sove i vores lille telt i haven af og til. Herhjemme hos os er der nemlig heldigvis ingen, der siger, at livet skal være "enten eller". :-)

Britta Ulriksen er mor til to, uddannet socialrådgiver og derudover blogger hun.

Vi vil gerne høre DIN mening!

Har du også en klummeskribent i maven? En mening, du gerne vil ud med? Eller en anek-dote, strøtanke eller betragtning fra din hverdag, du kunne tænke dig at dele med FEMINAs læsere? Så send den til os – måske bliver din klumme udvalgt til at komme på femina.dk. 

Du skal maile din klumme til [email protected] og skrive ”Fra en læser” i emnefeltet. Teksten skal være på 300-500 ord, du skal vedhæfte et billede af dig selv og skrive en kort introduktion af dig selv. Redaktionen forbeholder sig retten til at redigere teksten.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Mvh FEMINA

Læs mere om: