camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Strik som terapi

Når opvasken er ordnet, børnene puttet, og jeg trænger til ro i både krop og sind. Dér kan strikkeriet noget helt særligt. Fordybelsen, det kreative og det at se et lille kunstværk tone frem mellem hænderne på én. Ren terapi!

Jeg er rastløs. Kan ikke finde ro, sidde stille eller koncentrere mig om noget ... Kender du den type dage? Dage, hvor man, selv om man er træt, ikke kan finde fokus, ikke kan slappe af og ikke kan stoppe tankemylderet, der bare kører i ring. Når jeg befinder mig i den tilstand, er der kun tre ting (okay fire så ... men nu skal det hele jo ikke handle om sex), der hjælper:

 

1) At hoppe en tur i havet eller på anden vis komme i nærkontakt med naturen.

2) At dyrke noget motion.

3) At strikke!

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

Da jeg ikke er den supersporty type, ender mit valg ofte på nr. 1 eller nr. 3, men fælles for dem alle er, at det handler om at komme ud af mit hoved og ned i min krop – og få lukket ned for tanker og bekymringer. Havbadning benytter jeg året rundt, da det giver mig en intens følelse af velvære og ”grounding”, og strikkepindene tyr jeg til om aftenen. Når opvasken er ordnet, børnene puttet, og jeg trænger til ro i både krop og sind. Dér kan strikkeriet noget helt særligt. Fordybelsen, det kreative og det at se et lille kunstværk tone frem mellem hænderne på én. Ren terapi!

Og jeg er ikke den eneste, der har det sådan. De seneste år har strikkepindene fået en sand renæssance. Den unge generation har taget den kreative mormor-syssel til sig, og det er blevet in selv at skabe noget fra bunden. Popstjernen Nanna Øland, alias Oh Land, er en af dem, der elsker at strikke og ligefrem har brugt det som terapi mod kærestesorger og andre dagligdags problemer. Derfor har hun nu kreeret sin egen strikkollektion i samarbejde med Sandnes Garn. Læs mere om det og få også to lettilgængelige strikkeopskrifter i denne uges femina.

Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1841

 
Læs mere om: