Selvudvikling

Chefredaktøren: Pas på din (indre) natur

Jo ældre jeg bliver, des større bliver mit behov for at VÆRE i naturen. Have den med mig. Føle mig knyttet til den. For vi ER jo natur, og min erfaring er, at jo længere, jeg har fjernet mig fra naturen, jo længere har jeg fjernet mig fra mig selv.

”Naturen er ikke et sted, vi besøger: Den er vores hjem”. Citatet er fra poet og miljøaktivist Gary Snyder og kan læses i denne uges femina, der rummer denne uges mentale åndehul og spirituelle inspiration. Og damn, hvor citatet rammer mig, for det taler ind i to tydelige tendenser: 
 
 
1. Miljøkrisen, der skyller ind over os. Vi har i alt for mange år tænkt på naturen som en utømmelig ressource, der stod til vores ubegrænsede rådighed. Et sted, vi kunne nyde efter forgodtbefindende, og ellers bruge uhæmmet af. Og først nu er det ved at gå op for os, at naturen ikke blot er en ressource, men vores hjem. Et hjem vi er ved at skyde i sænk...
 
2. Samtidig rammer citatet mig også på anden vis. Efter at have vokset op på Bornholm omgivet af smuk natur, har jeg i mine 20’ere og 30’ere ikke rigtig haft et særligt nært forhold til eller behov for naturen. Den var noget, jeg besøgte, når jeg havde ferie – den øvrige tid levede jeg det travle byliv med al den farverigdom, det også medfører. Men jo ældre jeg bliver, des større bliver mit behov for at VÆRE i naturen. Have den med mig. Føle mig knyttet til den. For vi ER jo natur, og min erfaring er, at jo længere, jeg har fjernet mig fra naturen, jo længere har jeg fjernet mig fra mig selv. Mit efterårsforsæt er derfor at tilbringe mere tid i pagt med naturen - både den udenfor vinduet og den inden i mig. Og ikke mindst: passe bedre på den! Vil du være med? Så hop på vognen. Naturterapi er vejen til større balance – og som bonus er den endda ganske gratis.
 
 

Læs mere om: