Selvudvikling

Chefredaktøren: Nyd livet – og spis kage til!

Velkommen til et femina, hvor vi i denne uge sætter fokus på, hvordan vi alle kan leve lidt mere Morten’sk (Master Fatman) og gøre plads til lykken, kærligheden, kroppen, kagerne og i højere grad leve livet efter vores egen mavefornemmelser

Hvis du kun skal gøre én ting denne uge – én god ting, som gør dig klogere, lykkeligere og fuld af håb – så er det at læse artiklen på side 30 i denne uges femina. Den handler om Master Fatman alias Morten Lindberg, der døde den 26. marts i år. Om den kærlighedsarv, han efterlod sig. Om, hvorfor hans opskrift på kosmisk lykke ikke bare var buldrende tønder og tomme ord. Og om, hvordan vi alle kan lære af ham og måske begynde at leve lidt mere Morten’sk selv.
 
 
Umiddelbart var Master Fatman langt fra øvrige idoler eller forbilleder: Han var overvægtig, han var ikke tilhænger af fast arbejde eller faste aftaler. Han var anarkist. Buddhist. Kosmisk kærlighedsaktivist. Hedonist og i alle livets forhold tilhænger af at spise desserten først.
 
Så hvad var det ved ham, der tryllebandt så mange, og som ikke mindst efter hans død har efterladt så smukt et aftryk hos en stor del af Danmarks befolkning? Ifølge præst Anna Mejlhede er svaret utrolig enkelt og vidunderligt banalt: Morten turde lade kærligheden gå forrest i alle relationer. Også de svære. Han mødte alle mennesker fordomsfrit og med et kærligt blik – uden at forvente at få noget igen. ”Vi er bange for, at hvis vi giver kærlighed ud og ikke får noget tilbage, så er der gået noget fra os. Sådan havde Morten det ikke. Han gav kærlighed ud, ligegyldigt hvad han fik tilbage”. Det vil jeg øve mig på dagligt. For Morten mindede os alle om at huske kærligheden, slippe kontrollen og nyde livet. Det handler ikke kun om, hvor længe vi er her, men også om, hvorvidt vi får det bedste ud af den tid, vi nu får.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Velkommen til et femina, hvor vi i denne uge sætter fokus på, hvordan vi alle kan leve lidt mere Morten’sk og gøre plads til lykken, kærligheden, kroppen, kagerne og i højere grad leve livet efter vores egen mavefornemmelser frem for efter omverdenens krav og forventninger. På den måde bliver der langt mere lykke til os alle.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1921

 
 
 
Læs mere om: