Selvudvikling

Chefredaktøren: Læs dig til en lykkelig sommer

For mig er der særligt ét projekt, jeg ser frem til hver sommer: Årets klassiker! Sidste sommer indførte jeg nemlig en ny tradition for mig selv: Hver sommer skal jeg læse et af litteraurens store klassiske værker.

Fordybelse. Kølig hvidvin. Dovne eftermiddage på altanen. Og legende børn med beskidte knæ og sand i skoene. Sådan er sommerlivet for mig på en helt almindelig hverdag. For selv om kalenderen endnu ikke står på ferie, er sommerlivet allerede i fuld gang. Dagene bliver længere og lysere, overskuddet større og lysten til at leve, opleve og nyde får en opblomstring, i takt med at naturen folder sig ud.
 
 
For mig er der særligt ét projekt, jeg ser frem til hver sommer: Årets klassiker! Sidste sommer indførte jeg nemlig en ny tradition for mig selv: Hver sommer skal jeg læse et af litteraurens store klassiske værker. Jeg har altid elsket litteratur, men i takt med at tre børn (og Netflix) er kommet til, får jeg læst alt for lidt. Og det plager mig. Hvilken klassiker der står på min læseliste denne sommer, kan du se på side 8. Og er du ligesom mig vild med litteratur, så slå også op på side 20, hvor 9 inspirerende kvinder fortæller om og anbefaler den bedste bog, de nogensinde har læst. Jeg stemmer gerne i: De bøger, der har gjort allerstørst indtryk på mig, og som vil bo i mig for altid, er José Saramagos ”En fortælling om blindhed” (en bog, som jeg nu kan erfare også har berørt Maren Uthaug, se side 21) og John Williams’ ”Stoner”. Eminente værker, der beskriver menneskers væsen, uvæsen, kærlighed og kamp for overlevelse – på godt og ondt.
 
Velkommen til årets store sommernummer spækket med 180 sider inspiration til dit sommerliv. Rigtig god læselyst!
 
FÅ ET SMUGKIG I FEMINAS STORE SOMMERNUMMER I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1820

 
Læs mere om: