Selvudvikling

Chefredaktøren: Jeg har taget min tid tilbage

Jeg har besluttet at tage min tid tilbage. Blive tidsejer i stedet for tidsslave. Være den, der styrer min mobiltelefon, frem for at den styrer mig. Jeg vil med andre ord finde tilbage til glæden ved at fordybe mig!

Jeg har med gru måttet indse, at jeg er afhængig ... af noget så latterligt som min mobiltelefon. Problemet er ikke (blot), at jeg føler, det er spild af tid, men også at det gør mig rastløs, flegmatisk og ikke i stand til koncentrere mig.
 
 
For eksempel har jeg altid elsket at bruge en søndag på at sidde fordybet i en bog, men efter mobiltelefonen og de sociale mediers indtog med evindelige ”feeds” og ligegyldige nyheder har jeg simpethen mistet evnen til at fordybe mig i noget (der ikke er digitalt) i længere tid ad gangen. Seriøst: Det er jo en katastrofe! Jeg kan nærmest føle, hvordan min hjerne degenererer.
 
Så jeg har besluttet at tage min tid tilbage. Blive tidsejer i stedet for tidsslave. Være den, der styrer min mobiltelefon, frem for at den styrer mig. Jeg vil med andre ord finde tilbage til glæden ved at fordybe mig! I bøger, strikketøj og vaskeægte nærvær med andre mennesker – i den virkelige verden. Mit opgør med mobiltyranniet startede allerede ved nytår, hvor det var et af mine forsætter, og her knap halvvejs gennem året kan jeg bryste mig af, at det går godt. Jeg strikker igen på livet løs. Jeg har fået læst hele to inspirerende bøger. Og jeg har fået lavet min helt egen personlige bullet journal (læs mere om det på side 82), så jeg får overblik og finder tilbage til mig selv og mine værdier hver aften, inden jeg går i seng.
 
Velkommen til denne uges femina, hvor vi fokuserer på tid. Din tid. Og hvordan du kan blive bedre til bruge den, så du finder ro, fordybelse og masser af tid til kærtegn.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1821

 
Læs mere om: