Selvudvikling

Chefredaktøren: Gør nytårsaften til din egen

Ligesom julen kan nytårsaften ende med at blive et utroligt pres og prestigeræs, hvilket kan ende med at slå indad med en følelse af fiasko og bidende ensomhed til følge

Fest. Mad. Fyrværkeri. Drømme. Taknemmelighed. Ensomhed.
 
Nytåret er for mig et mærkeligt mix af alle disse ting. Taknemmelighed for det gamle år, blandet med håb for det nye, tilsat lidt bobler og festivitas – med et tvist af vemodighed. For mig mest det sidste. Måske fordi jeg i virkeligheden er et lidt introvert menneske og derfor har det meget anstrengende med at skulle være glad og holde fest på kommando. I mange år har jeg troet, jeg var helt alene med denne følelse, men da jeg i forbindelse med skrivning af denne leder spurgte mine Facebook-venner, hvordan deres forhold var til nytårsaften, stod det klart, at jeg langtfra var alene! Ligesom julen kan nytårsaften ende med at blive et utroligt pres og prestigeræs, hvilket kan ende med at slå indad med en følelse af fiasko og bidende ensomhed til følge. En følelse, der kun forstærkes af, at alle andre tilsyneladende er så glade og fulde af fest.
 
Løsningen må – som med så meget andet her i livet – være at finde sin egen vej i det. Alliere sig med venner eller familie, der har samme indstilling til aftenen som én selv. Sidste år valgte jeg, efter mange års nytårsaftens-bashing, at tage konsekvensen og skifte festen ud med vinterbadning efterfulgt af østers foran fjerneren sammen med min søster og hendes mand. Kl. 22 kørte jeg hjem og hoppede derefter ind i nytåret iført lange underbukser, ganske alene. Og det føltes faktisk helt fantastisk! I år er jeg atter parat til lidt selskab og et glas bobler – så længe der også er højt til loftet, plads til ærlige snakke. Og et stænk af vemodighed. For sådan er jeg.
Du og dine ønskes et godt nytår – hvordan din aften end ser ud.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs mere om: