camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Elsk, græd, lev!

Cirka 400.000 mennesker i Danmark tager antidepressiv medicin, og størstedelen af dem er kvinder. Jeg er en af dem. Hele mit liv har jeg stræbt efter lykken. Arbejdet på, at mit liv skulle blive smukt. Smertefrit. Perfekt.

Hvordan lærer en kvinde at elske sig selv, når hendes indre stemme fortæller hende, at hun ikke er god nok? Hvordan finder hun modet til at sige ”jeg elsker dig” først, når hun tidligere har brændt sig grueligt på både kærligheden og livet? Og hvordan omfavner hun livet med sorger, glæder, stress, angstanfald og depressioner – eller frygten for at få dem?
 
 
Cirka 400.000 mennesker i Danmark tager antidepressiv medicin, og størstedelen af dem er kvinder. Jeg er en af dem. Hele mit liv har jeg stræbt efter lykken. Arbejdet på, at mit liv skulle blive smukt. Smertefrit. Perfekt. Jeg forsøgte at gøre alt det rigtige ... at HANDLE mig til balance og lykke ved at sørge for, at alle omkring mig var glade – paradoksalt nok handlede jeg mig til det stik modsatte. Jeg mistede mig selv i processen og blev mere og mere ensom. Først da jeg begyndte at omfavne og acceptere, at livet aldrig bliver lutter lykke, men også er sorg og smerte, begyndte jeg langsomt at kunne nyde livet.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Verden lige nu er en forunderlig og til tider fremmedgørende størrelse. En dagligdag præget af sociale medier, hvor vi hele tiden måler vores eget indre op imod andre menneskers ydre. Som chefredaktør for et kvindeugeblad som femina har jeg et ansvar for at tegne et fuldt og ærligt billede af, hvordan et rigt og meningsfuldt kvindeliv kan se ud. Og det indebærer også alt det sårbare og smerten. Ja, faktisk er jeg af den overbevisning, at det meningsfulde liv ikke kan opnås, uden at vi viser vores sårbarhed og møder smerte. Det har jeg skrevet en bog om, som du kan læse mere om i denne uges femina. Og den samme ambition har vi hver uge, når vi skaber ugens femina: At afspejle et fuldt og helt kvindeliv, hvor du både finder inspiration til alt det søde og det lækre, og møder kvinder, der reflekterer over livets genvordigheder. For vi har brug for at dele vores tanker og historier med hinanden. Så vi kan føle os mindre alene og mere normale.
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1834

 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
Læs mere om: