Selvudvikling

Chefredaktøren: To do-lister og egosex

Flere undersøgelser viser, at det at have nære relationer er VIGTIGERE, end hvordan du spiser, og hvor meget motion du dyrker, hvis du ønsker at blive gammel

Hvad kan to do-lister gøre for din søvn? Hvad er egosex og medibation? Og fungerer børns hjerner bedre, hvis de er i kontakt med naturen? Sundhed er så langt mere end squats, salater og spirituelle meditationer. Det handler også om genetik, motivation, kærlighed, meningsfuldhed og om indimellem at kunne give slip på alt – og bare nyde! Evnen til virkelig at være i det, der er, og – ikke mindst – evnen til at knytte nære venskaber og indgå i større sociale fællesskaber.
 
 
Faktisk viser flere undersøgelser, at netop det at have nære relationer er VIGTIGERE, end hvordan du spiser, og hvor meget motion du dyrker, hvis du ønsker at blive gammel (hør mere om det i psykolog og forfatter Susan Pinkers fantastiske TedTalk, ”The secret to living longer may be your social life” på Ted.com). Vildt interessant! Viden om sundhed og trivsel er mere kompliceret og mere nødvendigt end nogensinde. For i takt med at vi er blevet rigere, mere frie og mere digitalt connectede, er vi også blevet mere åndeligt fattige, stressede og ensomme. Noget af et paradoks, da vi jo burde have alle forudsætninger for at være lykkelige. Så hvad filan skal vi gøre for at finde tilbage til den stille hverdagslykke, hvor vi føler, der er brug for os, og at vi er en del af noget større?
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Svaret findes ikke, da vi stadig er i en brydningstid, hvor vi endnu ikke har fundet menneskeligt fodfæste i en digital virkelighed. Så lige nu bærer vi hver især ansvaret for, at vi selv finder en balance ... og det bringer mig tilbage til to do-lister, medibation og naturkontakt: Måske de hver især kan noget? Det kan du finde ud af på ugens sunde sider I femina. 5 sider, der hver uge er dedikeret viden og brugbare tips til sunde hverdagsliv – kun for dig.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1819

 

 

Læs mere om: