Selvudvikling

Brev til Renée: Skal jeg forlade min mand for min ustabile elsker?

Jeg har flere gange været meget tæt på at gå fra min mand for at være sammen med min ustabile elsker der er min mands diametrale modsætning, men jeg har vist ikke turdet. Læs ugens brev til Renée Her

Hej Renée
Jeg har været gift med den samme fantastiske mand i snart 22 år. Han er en fantastisk far for vores tre børn. Loyal, sød, klog, stabil og god, som dagen er lang. Ikke desto mindre mødte jeg for snart fire år siden en anden mand, som fejede benene væk under mig. Han er min mands diametrale modsætning – han er tatoveret, højtråbende, passioneret, dramatisk, har haft en frygtelig barndom med misbrug og svigt. Det gør ham desværre mega ustabil. Han har igennem de seneste næsten fire år lagt mig på is flere gange. Han er manipulerende og får det til at fremstå, som om alverdens ulykker er min skyld. Vi har over det sidste år været mere uvenner, end vi har været gode venner. Jeg har flere gange været meget tæt på at gå fra min mand for at være sammen med den anden, men jeg har vist ikke turdet.
 
 
Den anden er blevet skilt – men kun fordi konen fandt et billede af mig på hans telefon. Ellers tror jeg aldrig, han var blevet skilt. Han taler ikke med sin ekskone, fordi hun på et tidspunkt har sagt et eller andet. I hans dønning er der mange konflikter, som han sjovt nok aldrig er årsagen til. Jeg er 100 % sikker på, at de fleste af vores konflikter og hans frustration handler om, at han ikke har mig helt, og måske ved han, at han aldrig får det. Men vi bliver ved med at blive ”gode venner” og har mindblowing sex. Når han er god, er han rigtig god. Men jeg tvivler på, at det er et fornuftigt fundament at bygge et forhold på, men det finder jeg vel aldrig ud af, hvis ikke jeg prøver det. Shit, når jeg skriver det, så kan jeg godt se, at det er fuldstændig vanvittigt. Jeg burde tage mig sammen! 
Kh Mette
 
LÆS OGSÅ: Jeg er forelsket i en gift mand
 
Kære Mette
Den situation, du står i, er ikke holdbar i længden, selv om du faktisk har holdt den kørende i hele fire år. Det er lang tid at være splittet mellem to mænd, mellem det trygge og det ukendte, mellem det milde og det vilde, mellem det fornuftige og at lade sig rive med af sine drifter. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke: Hvad hvis din mand fandt ud af det? Du beskriver ham så fint, og din kærlighed til ham lyser ud af dit brev, og på den måde ville det være forfærdeligt, hvis du endte med at såre ham så meget, som man kan såre et menneske, når det menneske opdager, at de er blevet bedraget.
 
Derfor ville jeg råde dig til at få truffet det valg snarest muligt. Jeg ved godt, det er svært, for ellers havde du selvfølgelig gjort det for flere år siden. Din affære lyder, hvis jeg skal sige det ærligt, vild, spændende, men også kompliceret. Din mand lyder som den dejligste ægtemand i verden. Så overvejede jeg, om du mon har tænkt på, hvorvidt det, du har fundet hos din affære, kunne puttes ind i dit ægteskab? Det er bare en tanke, og måske vækker den slet ikke genklang, måske er du et helt andet sted lige nu? Men når jeg tænker på tre børn og et langt ægteskab, så tænker jeg på tryghed og minder, fotoalbummer og at være fælles om alt det, der venter forude. Så tænker jeg, at alt det, du fortæller, du og din mand har sammen, bør have alle de chancer, I overhovedet kan mønstre.
 
Giv et abonnement på femina i julegave fra KUN 149 kr.
 
Bare fordi der er noget så fint over at holde sammen et helt liv, og I er så godt på vej. Jeg ved ikke, om du overhovedet har lyst til at vælge din mand, men hvis du har, så vil jeg sige, at imens du har din energi hos en anden mand – tror jeg ikke, det er muligt at give det derhjemme en ordentlig chance. Og et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på, om du har gjort det på noget tidspunkt de sidste fire år? Altså givet dit ægteskab den chance, det fortjener? Hvis du ikke har, så er spørgsmålet måske, om ikke din mand har fortjent at få den chance efter 22 års tro tjeneste? Måske er spørgsmålet også, om ikke du har fortjent at give det et forsøg, hvor du er 100 % til stede både fysisk og psykisk. Jeg mener, har du dybt dybt nede tænkt igennem, hvor meget din mand betyder for dig, hvad det ville betyde ikke at have ham i dit liv, eller om du tager ham og hans hengivenhed for givet, og hvis du gør, om han så har fortjent det?
 
Jeg kom også til at tænke på, om du på noget tidspunkt har været helt ærlig over for din mand og fortalt ham, hvad du længes efter seksuelt, og dermed givet ham muligheden for at give dig det i stedet for at søge det et andet sted? Eller i den modsatte grøft, er din mand i virkeligheden så kedelig, at blomsterne går ud, når han kommer ind, og tanken om at være sammen med ham resten af vejen giver dig akut klaustrofobi og åndenød? Mange spørgsmål, men måske er der et eller flere af dem, du selv kan tænke over, og måske kan de refleksioner være med til at skabe klarhed over det følelsesmæssige landskab, du befinder dig i lige nu? 
Kærlig hilsen Renée
 
SKRIV TIL RENÉE
Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected]Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.
 
MEGET MERE RENÉE
Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.
 
LYT TIL RENÉE
I podcasten Brev til Renée kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med her
 
Læs mere om: