Selvudvikling

Brev til Renée: Min mand tvinger mig til at have sex med andre

Jeg føler mig så ulykkelig og tom indeni. I de perioder, hvor jeg nægter at have sex med andre mænd, er han ondskabsfuld og truer med alt muligt, der kan ødelægge familien. Læs ugens brev til Renée her

Kære Renée
Min mand tvinger mig til at være sammen med andre mænd. Jeg er nedbrudt og ked af det. Min mand elsker mig 100 procent. Det er forfærdeligt at være sammen med andre, men han trives fortræffeligt med det. Jeg vil have det til at ende. Han er ligeglad med, om det gør fysisk eller psykisk ondt på mig. Hans svar på det er, at så skal den næste mand være en med en lille en!!! Det er ikke et forstående svar, synes jeg.
 
 
Han ved, jeg ikke kan forlade ham, da vi har økonomi sammen, og der er også børn i familien, som har brug for tag over hovedet. I hverdagen skal jeg lade som ingenting, men jeg spørger hele tiden mig selv, om det kan være rigtigt, at det skal være sådan her. Han siger, at det her er noget, alle kvinder drømmer om, og han siger, at jeg er unormal. Men hvorfor skal man være sammen med andre på den måde? Er det unormalt ikke at ville have sex med alle mulige mænd? Han påstår, jeg kan lide det. Det hele er bare så forfærdeligt. 
 
Jeg føler mig så ulykkelig og tom indeni. I de perioder, hvor jeg nægter, er han ondskabsfuld og truer med alt muligt, der kan ødelægge familien. Jeg har sagt, jeg ikke vil være med til det mere, men jeg føler, jeg er ved at miste forstanden. Hvad synes du, jeg skal gøre? Findes der en løsning, hvor familien alligevel kan bevares ? Hjælp mig.
På forhånd tak for dit svar.
Mvh. NN
 
LÆS OGSÅ: Min mands vrede slider på mig og børnene - skal jeg gå?
 
Kære NN
At en mand, der elsker dig, og som du har børn med, kan have lyst til at tvinge dig til at dyrke sex med andre mænd mod din vilje, jamen det synes jeg bare virker virkelig forkert og meget ukærligt. På samme tid virker det lige så forkert, at du bliver i dit ægteskab og går med til at gøre noget, der byder dig imod. Det spørgsmål, jeg sidder tilbage med, er, hvad der dog får dig til at blive i det ægteskab? Er du bange for ham? Er han voldelig? Lider du af nogen sygdomme, som gør, at det vil være svært for dig at klare dig selv? Elsker du ham trods det, han gør ved dig? 
 
Jeg ved, at for nogle mennesker kan den seksuelle drift være enormt svær at kontrollere, også selv om den er upassende og ugleset af samfundet eller dem, man er tæt på. Den mand, du er gift med, er åbenbart et af de mennesker der ikke kan styre sin seksuelle drift. Han tænder på at se dig være sammen med andre mænd, og uanset hvad du siger – at du ikke vil, at du ikke kan lide det, at du bliver psykisk nedbrudt – så får det ham ikke til at styre sig eller søge hjælp til at stoppe sig selv. Han tvinger dig til at gøre noget, du ikke vil, fordi han får fornøjelse af det, og ærlig talt, det er slet, slet ikke i orden!
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Jeg synes, du skal få det stoppet, hvis du ikke vil ende med at blive syg af det. Og ja, jeg tror, du kan blive syg af at skulle have sex med en masse mænd mod din vilje. Du spørger, om der findes en løsning hvor familien kan bevares? Det vil jeg tro, der gør, MEN – det vil kræve, at din mand forstår, at det, han har gang i med at tvinge dig til noget, du ikke vil, er meget forkert. Jeg er overbevist om, at det vil kræve, at I får hjælp udefra, og at din mand forstår, at det at tvinge et andet menneske til at gøre noget seksuelt også er en forbrydelse.
 
Du skriver, at du økonomisk ikke er i stand til at forlade ham. Den forklaring vil jeg skyde ned lige med det samme. Jeg er udmærket klar over, at vi ikke bor i et samfund, hvor du vil få en masse penge, hvis du er alene, men jeg ved også, at vi bor i et samfund, hvor en kvinde som dig vil kunne få økonomisk hjælp fra staten til at klare dig. Du vil kunne få kontanthjælp, boligstøtte og børnepenge, og nej, du vil ikke kunne bo i et stort hus eller have penge tilovers sidst på måneden, og der vil heller ikke blive penge til dyre ting, bil eller rejser, men du vil kunne klare dig. Du vil kunne tage på krisecenter eller få hjælp fra Mødrehjælpen eller fra en sagsbehandler på kommunen. Du vil kunne starte med at flytte dine børn og dig selv ind på en sofa hos din mor, din far, din søster, en veninde. Du vil aldrig komme til at sulte, og det vil dine børn heller ikke. Din mand truer med at ødelægge familien, når du ikke makker ret, jamen har han ikke allerede gjort det med tvang og trusler? Det her er nødt til at stoppe.
Kærlig hilsen Renée
 
SKRIV TIL RENÈE
Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.
 
MEGET MERE RENÈE
Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.
 
LYT TIL RENÉE
I podcasten Brev til Renée kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med HER
 
Læs mere om: