Selvudvikling

Brev til Renée: Min kæreste vil på ferie med sin eks

"Jeg har fortalt, at jeg går fra ham, hvis han tager af sted. Han er ligeglad." Læs ugens brev til Renée.

Kære Renée

Jeg er 31 år, og min kæreste og jeg har været sammen i knap to år. Vi bor i et dejligt hus, rejser tit og plejer vores kærlighed. Min kæreste har en datter med sin eks, og de har et godt forhold for datterens skyld. De snakker sammen dagligt, og min kæreste spiser ofte hos dem. Jeg synes, det er dejligt, men jeg føler også, at de leger familie.

Jeg synes ikke, at mine holdninger har samme vægt som min kærestes, og han er den, der bestemmer. Sidste år ville han på ferie med datteren og ekskæresten. Min grænse var nået, og vi endte med at gå fra hinanden på grund af det – og at han var utro.

Vi var fra hinanden en måned, inden vi fandt sammen igen. Han sagde, at han godt kunne forstå mine følelser, men endte med at tage af sted alligevel. Jeg havde en klump i maven, mens de var væk, fordi han legede familie med en anden kvinde.

Da han kommer hjem, fortæller jeg, at jeg ikke bryder mig om det, hvis de gør det igen næste år. Han forsikrer mig om, at det ikke kommer til at ske. Jeg taler efterfølgende med ekskæresten, der siger, at havde hun vidst, at vi ville finde sammen igen, var hun ikke taget med.

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Han har netop meddelt, at han vil på ferie med datteren og ekskæresten igen. Jeg sagde, at det er over min grænse, og at vi kan tage på ferie med datteren, men han synes ikke, det vil være den samme oplevelse.

Jeg har fortalt, at jeg går fra ham, hvis han tager af sted. Han er ligeglad. Det mest sårende er, at det er hans brændende ønske og ikke ekskærestens. Skal jeg sluge kamelen – velvidende, at det sker igen næste år?

Mange hilsner, 

Den godtroende

Kære Godtroende

Først bemærkede jeg, at du skriver, dine holdninger ikke bliver vægtet i jeres forhold. Samtidig har du i jeres relativt korte forhold oplevet utroskab, og derfor tænker jeg, at du er i et forhold, der på flere planer indeholder mistillid og utryghed.

Du har allerede sidste år sagt fra, hvilket ikke blev respekteret. Dengang sagde du, at du ikke ville stå model til det igen, men nu står du i en situation, hvor han har tænkt sig at gentage ferien med datteren og ekskæresten.

Du spørger, om du skal sluge kamelen eller gøre alvor af din trussel om at gøre det forbi. Det er et spørgsmål, kun du kan svare på. Men måske kan du bruge mine refleksioner. Jeg studser ved flere af din kærestes adfærdstræk. Han har løjet og været utro ret tidligt i forholdet og bruger endda ekskæresten og ferien som undskyldning, hvilket er ubehageligt for dig.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Jeg savner fysisk og psykisk kontakt til min sømand

Dernæst synes jeg ikke, det er kærligt, at han ikke tager dine holdninger alvorligt og ønsker at holde ferie uden dig – og med sin eks – når han er så pinligt bevidst om, at du finder det grænseoverskridende. Endda så du overvejer at gå fra ham. Med andre ord virker han egoistisk og ubetænksom.

I princippet forstår jeg godt hans ønske om at være sammen med sin datter og sin eks og vedligeholde det bånd, de tre har sammen. Men at han er villig til at gøre det på bekostning af jeres forhold, som du har meddelt ham, at det bliver, virker forkert for mig.

Hvorfor inviterer han dig ikke med på ferien? Som du selv skriver, er du hans kæreste, og han burde ønske at skabe en ny familie sammen med dig mere end at ønske at vedligeholde den gamle.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Min kæreste er ret tæt med sin eks - har jeg ret til at føle mig udenfor?

Hvad er jeres fremtidsplaner? Du er en ung kvinde på 31 år, og derfor tænker jeg, at du kan have et ønske om at få børn med din kæreste og skabe jeres egen familie. De overvejelser vil være naturlige at have i din alder, men de lader ikke til at være i hans univers. Hvis de var, tror jeg ikke, han ville handle, som han gør.

Jeg kan ikke fortælle dig, hvad du skal gøre, men lægger man alting sammen, tror jeg ærligt ikke, jeg ville satse på at blive i det forhold. Jeg tror, jeg ville sige: ”Det er fint, du vil på ferie med din ekskæreste, men jeg har ridset min grænse op, og den går her. Jeg håber, I nyder ferien – jeg er væk, når du kommer tilbage. Hav det godt, min ven!”

Så ville jeg drukne min sorg og skuffelse i aktiviteter. Det bliver hårdt, men du kan sagtens samle dig selv op igen. Du er en stærk, ærlig, klog, omsorgsfuld og dejlig ung kvinde på kun 31. Der er masser andre fisk i havet – tro mig!

Når du er på den anden side af sorgen, tror jeg, du vil se dig selv som værende heldig, at du slap ud i tide. At du ”slap for” en mand, der ærlig talt ikke fortjener dig. Han tager dig ikke alvorligt eller respekterer dig. Det er svært og uoverskueligt, men hold fast i det, du mærker. Inderst inde ved du godt, hvad der er det rigtige for dig, sådan som jeg læser dit brev. 

Kærlig hilsen, Renée

SKRIV TIL RENÈE

Cand.psych. Renée Toft Simonsengiver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected].

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.