Selvudvikling

Brev til Renée: Kan min kæreste tage på singleferie?

"Han vil tage med et rejseselskab, som er specialiseret i singlerejser. Det har jeg det virkelig svært med, for jeg synes ærlig talt, at det er at lege med ilden." Læs ugens brev til Renée her.

Hej Renée

Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for at se tingene fra en anden side end min egen.

Jeg har været sammen med min kæreste i lidt over to år. Han er manden i mit liv, og jeg elsker ham højt. Vi har det dejligt sammen på alle tænkelige måder. Bag mig har jeg et langt ægteskab og to voksne børn. Han har et noget kortere ægteskab og en voksen datter, som han har med en anden kvinde, og de har aldrig været en familie.

Han har levet alene og haft skiftende kærester – jeg er den anden, han bor sammen med.

Vi har begge et spændende arbejdsliv og et dejligt fritidsliv hver for sig. Min kæreste spiller golf og har gjort det i mange år. Han har introduceret mig til det, og jeg er blevet fuldstændig vild med det. Nu har vi et dejligt fællesskab, når vi spiller.

Han har været vant til at rejse på skiferie og vil gerne fortsætte med det. Jeg har overvejet, om jeg skal tage med, men jeg synes, at det er for sent, da jeg er over 50, og ligesom til golf vil jeg være nybegynderen, mens han har god erfaring.

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Mit dilemma går på, at han har spurgt, om det er i orden, at han tager på en singleskiferie, da han ikke har andre at rejse med. Altså med et rejseselskab, som er specialiseret i singlerejser. Det har jeg det virkelig svært med, for jeg synes ærlig talt, at det er at lege med ilden. Hvis han bare tog af sted med nogle venner, så var jeg helt med på idéen.

Er det mig, der er for sippet og stoler jeg ikke nok på ham?

Venlig hilsen, Astrid

Kære Astrid

Godt spørgsmål: Er du sippet, eller stoler du ikke nok på din kæreste? Der findes desværre ikke et enkelt og ligetil svar. Måske kunne det være lidt af begge dele – måske ingen af delene? Måske bliver du urolig, fordi du elsker din kæreste højt og er bange for at miste ham?

Der er mennesker, der vil mene, at du overhovedet ikke er sippet, og at din manglende tillid er helt naturlig i den kontekst. Mens andre kan mene, at du er sippet, og at du er nødt til at arbejde på din tillid. Med andre ord så vil svaret afhænge af, hvem du spørger og af deres holdning.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Hvad er det for en person, jeg har involveret mig med i syg år.

Jeg har tænkt lidt over konceptet. Jeg tror egentlig, at det ville være okay for mig, hvis min mand tog af sted på sådan en rejse, hvis han vitterligt ikke havde andre at rejse med, og han længtes efter at komme af sted. Jeg står ikke selv på ski, men kender mange, som gør, og jeg ved, det er en ferieform, mange mennesker er passionerede for.

Jeg forstår ikke præcis den passion, men det behøver man heller ikke for at forstå selve det at have en passion.

Derfor tænker jeg om dit dilemma, at din kæreste helt enkelt bare elsker at stå på ski, og det er dét, der er i fokus for ham. Han har spurgt, om du vil med, og du har takket nej, hvilket jeg synes, er både rimeligt og fornuftigt, baseret på dine overvejelser.

LÆS OGSÅ: Brev til Rene: Min mand dyrker kun sig selv.

Men du er blevet spurgt, og det tyder til, at han gerne vil have dig med, og at han ingen bagtanker har med turen. Han vil bare gerne stå på ski og har ikke lyst til at være alene. Jeg ville også foretrække at rejse med en gruppe frem for at rejse alene.

Du nævner selv, at du måske ikke stoler nok på ham. Jeg reflekterer over, om der tidligere har været episoder, hvor du har tager ham i at lyve eller være flirtende over for andre kvinder? Eller er det affødt af, at det er en singlerejse?

Du og din kæreste har mødt hinanden i en sen alder og har begge børn og forhold bag jer. I har valgt hinanden, og selv om du bliver urolig, synes jeg ikke, du skal give din kæreste restriktioner. Ville du ikke også selv blive irriteret, hvis han gjorde det over for dig? Jeg ville blive irriteret, hvis nogen tvivlede på de valg, jeg traf.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Jeg er ved at gå fra in mand, er det dumt?

Når I har denne alder, synes jeg i grunden, at I skal opfatte hinanden som ansvarlige og voksne og tænke, at den anden selvfølgelig opfører sig ordentligt. Derfor synes jeg, du skal lade beslutningen være din kærestes. Du kan fortælle, at det muligvis vil give dig lidt uro, men det skal du nok tackle, hvis han vælger at rejse i singlegruppen. Han er voksen nok til selv at bestemme, hvad han synes, er acceptabelt i et parforhold.

Hvis det så viser sig, at han ikke opfører sig ordentligt, så har du på en måde været heldig at finde ud af det forholdsvis tidligt i jeres relation. For hvis man er sammen med en anden på sin skiferie, kunne han så ikke også finde på det i en anden kontekst? Jeg synes, du skal vise ham tillid i praksis, også selv om du kan mærke uro indeni, og så forsøge at tage dig af denne uro, mens han er væk.

Kærlig hilsen, Renée

SKRIV TIL RENÈE

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected].

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet.  Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

MEGET MERE RENÈE

Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

Læs mere om: