Selvudvikling

Brev til Renée: Jeg begærer min alkoholiske og tyranniserende eks

Tanken om, at han ikke er min, gør mig liderlig og desperat. Jeg kan rationelt godt se, at jeg handler destruktivt, men mit begær, savn og behov for at få bekræftelse af ham er ved at flyde over. Hvad gør jeg? Læs ugens brev til Renée her

Kære Renée
Jeg mødte Lars en aften i byen, og vi blev hurtigt dybt forelskede og havde konstant himmelsk, dyrisk og lidenskabelig sex. Efter kort tid begyndte alarmklokkerne at ringe. Lars var tit jaloux og spurgte ofte, om jeg chattede med andre fyre. Der begyndte også at komme penge mellem os. Da jeg tjente mest, betalte jeg ofte, når vi var ude, men hurtigt begyndte Lars automatisk at tage mit dankort, når noget skulle betales.
 
 
Jeg ignorerede det, fordi jeg hungrede efter mere af den fantastiske sex. Jeg opdagede, at Lars havde et usundt forhold til alkohol. Det gjorde ham ondskabsfuld, han tyranniserede mig midt om natten, tændte høj musik, tændte alt lyset, trak dynen af mig, kaldte mig skældsord, forsøgte at tvinge mig til oralsex, ringede ekskærester op. Næste dag undskyldte han altid. Noget i maven føltes forkert, og jeg gjorde det forbi. Men jeg vendte også tilbage gang på gang. Når han afviste mig, blev han mere attraktiv, fordi han var uden for rækkevidde. Han er som narkotika for mig. Jeg kan ikke undvære det. Dramaet er spændende, frækt og pirrende. Til sidst gjorde jeg det helt forbi, og jeg havde det godt, indtil jeg fandt ud af, at han har fået en ny kæreste. Det har vækket mit begær efter ham igen. Tanken om, at han ikke er min, gør mig liderlig og desperat. Jeg skriver til ham dagligt og får et kick. Han flirter, siger, han elsker mig, og at han vil se mig, når han er ude af sit nye forhold. Jeg kan rationelt godt se, at jeg handler destruktivt, men mit begær, savn og behov for at få bekræftelse af ham er ved at flyde over. Hvad gør jeg?
Mvh. Marie
 
LÆS OGSÅ: Min mand vil ikke kysse medmindre det leder til sex
 
Kære Marie
Sex binder os sammen, det er der ingen tvivl om. Men dit forhold til Lars virker usundt. Ikke nok med, at Lars viste sig at have et alkoholmisbrug, så er han også en dybt usikker mand, der bliver ondskabsfuld og terroriserende, når han drikker. Han har ringet til dine ekskærester og blandet dem ind i jeres forhold, hvilket for mig er ekstremt grænseoverskridende. Han har forsøgt at tvinge dig til oralsex, hvilket er forbudt ved lov og noget, han kan komme i fængsel for. Han har vækket dig om natten med høj musik, ravet rundt og revet dynen af dig, tilsyneladende uden grund. Nu har Lars fundet en ny kvinde, og pludselig opdager du, at du selv har misbrugsadfærd, for du længes tilbage til jeres on/off-relation.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Jeg tænkte straks, at måske var det sådan, da du mødte Lars, at du genkendte noget hos ham, som virkede trygt for dig? Måske er grænseoverskridende adfærd noget, I har tilfælles? Hvis det er, hvorfor er det mon sådan? Det, du gør lige nu, hvor du bryder ind i Lars nye forhold, gør du uden tanke for, at der er en anden kvinde involveret. Hvorfor mon du ikke tænker over, hvad dine handlinger gør ved hende? Dit begær er vakt, og du kan ikke lade være med at skrive og flirte med ham over telefonen. For mig at se er din adfærd grænsende til selvskadende. Hvad kan der komme ud af det, ud over at du måske får seksuel tilfredsstillelse? Hvis det kun er det, du ønsker, er det som sådan o.k., men på samme tid kan jeg ikke lade være med at tænke på hans kæreste.
 
Der er ingen fremtid i din relation til Lars, det har jeres historie vist. Du kan ikke holde ham ud i længden, og han er alkoholiker. Hvorfor ikke finde spændende sex et andet sted? Hvad er det, der gør, at det skal være med Lars? Du skriver selv, at du oplever dig som narkoman, og at du skubber alle fornuftige argumenter væk. Jeg tænker, du ønsker, jeg skal sige til dig, at du skal STOPPE – lige nu, lige her. For det skal du. Med det samme. Slet hans nummer, og søg hjælp til at finde ud af, hvorfor du overvejer at være sammen med en alkoholisk mand, der terroriserer dig. Jeg ved ikke, om det er sexafhængighed, der er dit problem, det er jeg virkelig usikker på. Jeg tror, det ville være godt for dig at finde en god psykolog og finde ind til den dybere dynamik, der styrer dig lige nu, og som er med til, at du igen kontakter Lars. En sidste ting, jeg bider mærke i, er, at der i beskrivelserne af dit og Lars forhold er mange beskrivelser af Lars og hans adfærd, men ikke din egen, ligesom der heller ikke er mange beskrivelser af, hvad du oplevede eller følte, da han var voldelig. Det er, som om du beskriver et forhold, der i sin essens ikke vedkommer dig, eller sådan kan det læses udefra af en, som kun kender dig gennem dette brev.
 
Måske kunne det være første punkt på programmet hos en psykolog, at du selv kom på banen, at det var DIG, det her handlede om, og ikke Lars? Det ville være et fint første skridt. Tag ejerskab over tanker og følelser.
Kh. Renée
 
Skriv til Renée
Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected]. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.
 
Meget mere Renée
Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.
 
Læs mere om: