Stress er den ting, vi alle sammen bør frygte aller mest, når vi er på job. Desværre er der ikke så mange af os, der rigtigt tager det alvorligt, mener karrierecoach, Anne Marie Valentin...

Job & karriere

Stress: Den eneste ting på job, vi skal frygte!

Mange af os holder os selv tilbage i karrieren af frygt for alt muligt ubegrundet. Men én frygt er ikke ubegrundet. Frygten for stress. Desværre er det lige præcis dén frygt, vi tager mindst alvorligt …

I sidste artikel handlede det om frygt og mod og hvad der reelt er at være bange for. På jobbet i dag er der kun én rigtig alvorlig ting at være bange for….og gid vi var meget mere bange for det. Nemlig stress …

OM ANNE MARIE VALENTINJeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.Den langvarige uhensigtsmæssige stress, hvor man systematisk stikker hovedet i busken af frygt for egentlig at erkende, hvordan virkeligheden forholder sig. Vi kender det sikkert alle sammen. Travlhed. Ikke at få sagt fra. Jeg ka' jo også liiige… og hvis jeg ikke gør det, presser det de andre …

Kender du det?

Nogle falder om af stress, andre dingler, nogle ignorerer det, andre tør ikke erkende det; og få, men nogle, dør af det!! De fleste af os har stiftet bekendtskab med det eller kender nogen, der har. Medierne taler om det, arbejdspladserne forsøger sig med den ene forebyggelsespolitik efter den anden (uden held), for kurven for stressramte er opadgående.

Det skal vi være bange for!

Har du tegn på stress?
Et tegn kan være at man ikke kan sove eller vågner tidligt… Ifølge forskning er det ALTAFGØRENDE, at vi får vores søvn. I perioder med pres eller ligefrem stress er det afgørende, at du får hvilet.

Bag de fleste stressramte, tror jeg, at der gemmer sig en frygt. En frygt for et eller andet. Måske er du:

Bange for det uvisse…
Bange for fremtiden
Bange for at give slip på det, du har… selvom det ikke er godt.
Bange for om en anden tager dit job eller dine kunder
Bange for hvad kollegerne og omgivelserne tænker
Bange for hvad chefen tænker?
Bange for hvad der sker med karrieren?
Bange for om familien kan klare at have mor/far liggende på sofaen - uarbejdsdygtig, færdig…?
Bange for hvad du kan - hvis du ikke kan klare 'det her'?
Bange for at indse, at det er tid til at tage markant nye skridt?

Frygten kan have mange ansigter og har det ofte. Hvis man ikke var bange for noget, ville man for længst være stoppet op og have handlet anderledes.

Pas på dig midt i travlheden!

Anne Marie
LIGE NU I SHOPPEN:

Boost dit selvværd! - dvd-kursus med psykolog Kisser Paludan, kr. 500

Se mere her


Læs mere om: