Annonce
Dit liv

7 ting, der hjælper dig til at tage styringen over dit liv

Kommer du til at sige ’ja’, selv om du egentlig mener ’nej’? Eller sidder du fast et sted, som egentlig ikke gør dig glad? Så kan det være tegn på, at du skal lære at være mere tro mod dig selv og tage styringen over dit liv.

Gennem livet har de fleste af os nok hørt formaningen om, at vi selv skal have førerkasketten på. At vi skal være herre over egen tilværelse, og at vi skal tage styringen over os selv. Men det kan hurtigt komme til at lyde lidt uoverskueligt og en anelse diffust. For hvad betyder det overhovedet at have styringen over sit eget liv – og hvordan véd man, om man har det?

Vi har stillet Charlotte Krogh, som er psykoterapeut og indehaver af Life Academy, netop dette spørgsmål og bedt hende om at give syv bud på, hvordan du bliver lederen i dit liv.

Hun peger først og fremmest på, at et liv i styring, er et liv i balance. At man er glad og tilfreds, når man vågner om morgenen, og at man aktivt kan finde ud af at vælge de gode ting til.

- Jeg siger, at man har et liv i flow. Det er en tilstand i kroppen, hvor du reagerer på det, der er ægte, fordi du er i kontakt med din kerne og intuition. Når du handler på det, der virkelig er dig, opstår flowet, hvor tingene kommer nemt til dig og falder i hak. Nogle vil også kalde det for en positiv spiral, siger Charlotte Krogh.

Hvordan kan man mærke, hvis man ikke er i flow?

- Hvis man generelt er utryg, frustreret og ofte sidder i situationer, man ikke kan komme ud af. Hvis man har svært ved at flytte sig i livet, fx ved at søge det job, man gerne vil have, eller gå efter den kærlighed man drømmer om, siger hun.

7 ting, der hjælper dig til at tage styringen over dit liv

Heldigvis kan man sagtens lære at blive tro mod sig selv. Her får du Charlotte Kroghs syv råd om, hvordan du styrer dit liv ind i en positiv spiral.

 

1. Brug 30 min på dig selv hver dag

- ”De fleste af os har så travlt, og vi glemmer at prioritere os selv. Vi vil gerne være perfekte mødre, fædre, veninder og kollegaer på samme tid og hele tiden, og der er hele tiden krav til, at vi skal gøre det godt. Derfor kan det være svært at sætte tempoet ned og mærke efter, hvad vi virkelig har lyst til. For at kunne det, kræver det, at du stiger ud af hamsterhjulet for en stund og hver dag tager tid til at mærke efter i dig selv, på dine egne følelser og din psyke. Mærk, hvordan det er at være dig. Når du tager tiden til at mærke efter i dig selv, bliver beslutningerne i dit liv mere overkommelige, fordi du er i kontakt med dig selv og din kerne.”

 

2. Gå ud i naturen

- ”Naturen har den effekt, at du kommer i pagt med den, du er. Den er ægte og autentisk og virker positivt på os. Her kan du være tryg og ufordømt. En stor udfordring for de fleste af os er, at vi ikke føler os gode nok. Det kan komme til udtryk på mange forskellige måder; blandt andet ved at vi holder os tilbage eller gør ting ved os selv, der holder os nede. Vi er bange for afvisning og vores egen succes. At bruge naturen og være i den er en fremragende måde at komme helt ind i dig selv på, så du kan genfinde dine værdier og mærke den, du virkelig er.”

 

3. Gør selvkærlige ting

- ”Forestil dig, du var et spædbarn. Hvordan ville du behandle det? Med kærlighed, opmærksom og omsorg. Tag et langt karbad, lav dig en kande af din yndlingste, og mærk dig selv. Det kan hjælpe dig til at finde og genfinde dine værdier.”

 

4. Forstå din selvsabotage -  og giv slip

- ”Vores selvsabotage er en frygt, der fraholder os fra at gøre det, vi egentlig gerne vil. Den er vores dybe frygt, der står i vejen for vores selvtillid, selvværd og mod. Selvsabotagen fungerer som en forsvarsmekanisme, som beskytter mod farer og ubehageligheder, men det er også den, der får os til at blive steder, der ikke er gode for os. Om det er et job, en ven eller et dårligt ægteskab, du ikke kan forlade, fordi du ikke véd, hvad der kan komme i stedet. Vi kommer til at gøre det, vi er vant til fordi det er trygt, selv om det ikke er godt. Bliv bevidst om dine mønstre, så du kan begynde at vælge noget andet.”

 

5. Tænk taknemmeligt

- ”Vi tror på, at mennesker er vibrerende væsener. Et eksempel er, at hvis du træder ind i et rum, kan du mærke, om der er rart at være, og om du har lyst til at blive der. Vi responderer på energi, og derfor er det vigtigt at forstå, at kærlighed, taknemmelighed og omsorg er følelser, der vibrationsmæssigt gør godt og hæver vores bevidsthed. Taknemmelighed er ikke kun en følelse, det er også en energi, og når vi udviser taknemmelighed, bliver det nemmere for os at slippe vores frygt, som kan blokere vores drømme og intuition.

 

6. Øv dig i tilgivelse

- ”At tilgive er at sætte sig selv fri. At tilgive betyder ikke, at vi skal tolerere dårlig opførsel, eller at vi skal genoptage kontakten til den, der har gjort os ondt. Tilgivelse er først og fremmest noget, vi gør for os selv, så vi kan komme videre. Man skal gøre det for at få fred, så man ikke forbliver tynget af sorg og vrede.”

 

7. Prioritér og arbejd med din personlige udvikling

- ”Vi er af den overbevisning, at vores tanker skaber en følelse, som skaber en adfærd, som skaber en fysisk manifestation eller et resultat. Det betyder, at vi hele tiden handler på baggrund at en tanke, hvorefter vi skaber noget i den virkelige verden. Hvis du har en tanke om, at du ikke er god nok, giver det en følelse af at være utilstrækkelig, hvilket betyder, at du gemmer dig væk og måske ikke bliver hørt eller behandlet ordentligt. Derfor er det vigtigt, at du tager dig selv alvorligt, så du ikke ender i en negativ spiral, der bliver ved med at køre. Lær teknikker til at arbejde med dig, om det er onlineforløb, kurser, foredrag eller ærlige snakke med dine veninder. Tag dig selv og din udvikling alvorligt – hver dag.”

 

Life Academy

Hvem er jeg? Hvad er meningen? Hvad skal jeg nu?
Det er nok spørgsmål, de fleste af os har stillet os selv, og det er nok også spørgsmål, vi kan have svært ved at svare på. Personligt Lederskab – Ultimate Flow er et 10 måneders mentorforløb, hvor du kommer i kontakt med dig selv, bliver klogere på hvem du er, får redskaber til at stå fast samt et mere kærligt forhold til dig selv.

Drømmer du om et andet job, en anden karriere? Længes du efter at udfolde dit kærlighedsliv? Vil du være mere inspireret og mere fokuseret? Med andre ord: Vil du i gang med din personlige udvikling? Kom med til 1-dags-kurset Unfold Your Power”. Det er gratis, når du benytter kuponkoden "Femina".

Læs mere om 1-dags-kurset UNFOLD YOUR POWER her.

UNFOLD YOUR POWER bliver afholdt i Risskov.

Læs meget mere på lifeacademy.dk, og læs om uddannelsen Personligt Lederskab – Ultimate Flow på lifeacademy.dk/ultimateflow.

Life Academy er ejet at Charlotte Krogh og Christina Taabbel Bækgaard.