https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-4-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Fire lys i en krans! Og dog ...

18. november 2010
af Camilla Kjems
Et af de mest ophedede emner i adventsdebatten – må man tænde alle 4 lys på én gang eller kun et pr. søndag i advent?

"Føj, det er da usmageligt!" "Hold da op, den er da gudesmuk - sådan en vil jeg have!" "Ja, men hvis det er rigtigt, skal den altså hænges op i kun 3 bånd og ikke 4!"

Bølgerne går højt på redaktionen. Vi taler i munden på hinanden, afbryder uden at tøve og er DYBT uenige. Og nej, der er ikke tale om en dybere diskussion om, hvorvidt designerbabyer skal tillades via genteknologi, men derimod om noget så simpelt som ... adventskranse. Et emne, som ALLE kvinder (om vi vil være ved det eller ej) har en meget stærk holdning til. For skal den hænge eller stå? Være i gran eller med kugler? Og - et af de mest ophedede emner i adventsdebatten - må man tænde alle 4 lys på én gang eller kun et pr. søndag i advent?

Det lyder komisk og er det også lidt ... men på den anden side siger det noget om vigtigheden af traditioner. Traditioner giver os en følelse af tryghed. Af at være en del af en større historie. Af at nogle ting bare "er som de plejer", fordi sådan er det bare! Ganske skønt i en tid, hvor "forandringsparat" ikke bare er et ord i en jobannonce, men en uundgåelig del af en hæsblæsende hverdag i en verden under hastig forandring.

I denne uges FEMINA får du bud på 7 helt vildt smukke adventskranse, du selv kan lave. Vi har bestræbt os på, at der skulle være lidt for enhver smag - og familietradition. Håber du finder en favorit!

PS: Jeg er i øvrigt en af dem, der tænder alle 4 lys allerede 1. søndag i advent. Lidt af en dødssynd, hvis jeg skal tro de resterende damer her på redaktionen. Sorry!Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også