Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er bange for hans ekskæreste

tekst og illustration af Nikoline Werdelin 29. marts 2018
En læser bliver forfulgt af sin kærestes ekskæreste, og nu beder hun Nikoline Werdelin om hjælp til at tackle situationen.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg mødte en mand for cirka et halvt år siden, og vi er virkelig glade for hinanden og har snakket om at flytte sammen. Problemet er, at hans ekskæreste stadig spøger, forstået på den måde, at hun ikke kan acceptere, at han har mødt mig. Hun forfølger mig simpelthen og er virkelig grov over for mig. Jeg har set hende flere gange uden for min kærestes lejlighed, når jeg er på besøg hos ham, og hun har ringet til mig et par gange og sagt grimme ting om mig, blandt andet at jeg ikke fortjener min kæreste.

Han har stadig kontakt med hende, da hun åbenbart ikke er kommet sig over bruddet (det er over et år siden), og han har ondt af hende. Det er i orden med mig, at de stadig taler sammen, fordi han prøver at hjælpe hende videre, men jeg bryder mig bestemt ikke om, at hun forfølger mig og ringer og truer mig.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mand udspionerer mig 

Min kæreste siger, at det går over, når hun på et tidspunkt kan slippe ham, men helt ærligt, så er jeg lidt bange for hende, for hun virker temmelig ustabil. Samtidig synes jeg ikke, det er rimeligt, at jeg skal finde mig i hendes opførsel.

Hilsen, Den forfulgte

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er blevet forelsket i min mands bedste ven 

Kære Den forfulgte

Det lyder virkelig ikke rart. Først og fremmest skal du registrere alt, hvad du har oplevet og oplever fremover – skriv det ned. For hvis dette fortsætter, og kvinden decideret truer dig, må du henvende dig til politiet med henblik på at få begyndt en tilholdssag. Prøv at læse om ”forfølgelse, chikane eller stalking” under politi.dk. Der står blandt andet, at man på ingen måde må gå i dialog med den person, der forfølger én. Og her er det, at din kæreste kommer ind i billedet.

Han skal efter min opfattelse ikke have nogen kontakt med hende overhovedet, da det kan forlede hende til at tro, at de stadig har en relation. Og han skal under ingen omstændigheder se hende, samtidig med at hun udfolder denne adfærd over for dig – det kan hun kun forstå som en accept af hendes opførsel. Hvis han fortsætter med at se hende, samtidig med at hun truer dig, må du holde op med at se ham også.

Når man hører historier om voldelige ægtefæller og deres forfølgelse af eksmænd eller ekskoner, lyder det ikke altid, som om det bliver bedre med tiden. Desperationen kan stige i takt med tomheden og frygten for den endelige adskillelse. Det er – for os alle – et smertefuldt sted, og det rammer en urfrygt så dyb, at det kræver følelsesmæssigt overskud eller professionel hjælp at tackle. Pas rigtig godt på dig selv.

Mange hilsener, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg bliver ignoreret af min mands ekskone

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,0900 København C, og mærk kuverten»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected]

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.