Susanne Gustafsson
Tips & idéer

Strik den sødeste julekrans

Hvorfor ikke strikke en julekrans til døren eller væggen? Her får du strikkeopskriften til en julekrans hyggelige i julefarver og måske lidt guld – og en mere cool i gråt med en enkelt neonstribe til den minimalistiske stil. Jeg har brugt Big Fabel fra Drops og lidt rester, og måske har du til en krans eller 2 i din restekasse

Julekrans i røde farver
Det skal du bruge: 1 styropor-krans med diameter 17-18 cm, Big Fabel fra Drops i forskellige farver (gerne multifarvet), evt. lidt guld- eller sølvgarn (strik med dobbelt, hvis det er tyndt) og pinde nr. 5.
Strikkefasthed: 17 m & 24 p = 10 cm. Strikkefastheden skal passe, for at få det rigtige resultat.
Mål kransens omkreds/tykkelse. Denne er ca. 10 cm, så der er slået 17 m op (= 10 cm). Strik i glat og striber i forskellige farver, guld eller sølv, og strik måske et par retp indimellem, til arbejdet let straks passer rundt om kransen. Luk af, og sy endekanterne sammen med maskesting. Fold arbejdet om kransen, og sy sammen med maskesting på det, der bliver kransens bagside.
Hæng kransen op i et bånd.
 
SE OGSÅ: Strik julens sødeste minisokker
 
 
Grå julekranskrans med neonstribe
Det skal du bruge: 1 styroporkrans med diameter 17-18 cm, 1 ngl Big Fabel fra Drops i gråmeleret og en rest neongarn, pinde nr. 5.
Slå 17 m op med gråt garn, og strik i forskellige strukturmønsterstriber, der alle begynder og slutter med en retp. Strik en enkelt neonstribe ind, og fortsæt i gråt, til arbejdet let strakt passer rundt om kransen. Luk af, og sy endekanterne sammen med maskesting. Fold arbejdet om kransen, og sy sammen med maskesting på det, der bliver kransens bagside.
Hæng op i et bånd.
 
SE OGSÅ: Strik og hækl dine julesmåkager