Annonce
Tips & idéer

Sådan bliver du en bedre vært

Når gæsterne begynder at ringe på dørene, kan det være svært at være en god vært og samtidig jonglere flere retter i køkkenet. Få tips til at få maden på bordet og samtidig have tid til at hygge med gæsterne.

Du har ikke set dine veninder i flere måne­der, og på mirakuløs vis er det lykkedes jer af finde en dag i kalenderen uden legeaf­taler, familiefødselsdage, halvmaraton eller ekstra arbejde. Hytten er gjort ren, indkøbene er overstået, drikkevarerne er lagt på køl, og hele familien er sendt ud af huset. I er endelig samlet. Alligevel ender du med at bruge størstedelen af aftenen alene i køkkenet, mens dine veninder catcher op i stuen. Lyder det bekendt?

Det kan være svært at jonglere alle opgaverne, når man gerne vil stille en lækker middag på bordet, men samtidig gerne vil være til stede med sine gæster og være en del af samtalen. Brug de her tips til at blive en bedre vært til middagsselskaber.

Forbered dig

Hvad end du kan gøre aftenen inden, du får gæster, sikrer dig ekstra tid på selve dagen. Du kan dække bord og forberede en del af madlavningen. Supper og saucer kan for eksempel sagtens laves dagen før og varmes op inden servering.

Varm velkomst

Planlægning er nøglen til at kunne byde dine veninder velkommen. Du gider ikke stå med et æggeur i hånden og skulle løbe frem og tilbage, når det begynder at ringe på dørklokken. Få timet din madlavning, så tingene i ovnen og på blusset kan passe sig selv og give dig en rolig halv time, hvor du kan møde din gæster med overskud og en velkomstdrink.

Den gode stemning

Stearinlys, hyggelig baggrundsmusik, fyldte vinglas og gode samtaler er nøgleordene, når du skal holde en succesfuld middag. Vær en opmærksom og interesseret vært, og sørg for, at du er til stede i samtalerne.

TasteControl-funktionen sørger for, at ovnen slukker i tide, så du ikke behøver løbe fra selskabet i stuen.

TasteControl-funktionen sørger for, at ovnen slukker i tide, så du ikke behøver løbe fra selskabet i stuen.

Miele Generation 7000: Hold øje med maden fra mobilen

Hyggelige samtaler har det alt for ofte med at blive afbrudt af et bippende ur fra køkkenet. Det har Miele sat sig for at lave om på med nye, innovative funktioner i de netop lancerede køkkenprodukter i Generation 7000-serien. Funktioner, der gør det muligt at lave lækker mad samtidig med, du drikker rosé med veninderne i stuen.

En af de funktioner, der giver dig mulighed for at forlade køkkenet, er den indbyggede FoodView-funktion i Mieles ovne. Med et lille kamera kan du holde øje med retterne fra din smartphone eller tablet, og gennem Mieles app skrue op og ned for temperaturen uden at skulle forlade veninderne. Du behøver heller ikke bekymre dig om at få slukket ovnen i tide. Med funktionen TasteControl kan du nemlig hurtigt køle ovnen helt ned, så tilberednin­gen stopper, præcis når den skal. På den måde kan du servere perfekt saftig laks uden at gå glip af grin med veninderne i stuen.

Når du endelig skal i køkkenet, skal alting helst gå som smurt – også selvom du måske har fået fedtede fingrer og helst ikke vil røre ved ovnen. Det er her, at Mieles nye MotionReact kommer ind i billedet. Med den nye funktion reagerer ovnen ved, at du laver en bevægelse med armen foran ovnen. Du kan bruge MotionReact til at tænde lyset i ovnrummet, vække displayet eller til at slukke alarmen, når ovnen giver besked om, at et program er færdigt.

Med FoodView-funktionen kan du holde øje med maden uden at skulle forlade veninderne.

Med FoodView-funktionen kan du holde øje med maden uden at skulle forlade veninderne.

 

Læs mere om: