Annonce
Tips & idéer

Boligstylisten: Her er mine 4 bedste tip til din borddækning

Naturen er inviteret med til bords og har fået en fremtrædende rolle i borddækningen til forårets fester og middagsselskaber. Få boligstylistens bedste tip til at dække op med blomster – på flere forskellige måder.

Instagram er et slaraffenland for billeder af smukke og kreative borddækninger, og det er næsten umuligt ikke at blive inspireret. Udsmykningen til livets store fester er blevet mere kreativ, personlig og delevenlig, men tendensen har bestemt også sneget sig ind i hverdagen.

- Bryllupsudsmykning fylder rigtig meget på Instagram, og det inspirerer jo folk – også selv om de ikke skal giftes. Hvis man skal holde konfirmation, stor fest eller bare have gæster, så gør man mere ud af det. I en digital tid, hvor vi bruger vores telefoner så meget, er det rart at have noget mellem hænderne. Borddækning med blomster, stel, stofservietter, duge og bordkort er en måde at være kreativ på, også selv om man ikke arbejder med noget kreativt til hverdag, fortæller boligstylist Gitte Christensen, som selv elsker at dække op til gæster.

Der er ikke som sådan noget nyt i at invitere gæster til middagsselskab og gøre noget ud af borddækningen. Gennem mange generationer er det fine stel og den nystrøgede damask-dug kommet frem af dækketøjsskabet, men forskellen er, at borddækningen i dag er langt mindre formel. Ifølge eksperten er det mere reglen end undtagelsen, at man blander stel og mikser nyt og gammelt.

- De tidligere generationer samlede på stel, men vi er meget mere foranderlige og har lyst til noget nyt. Det er fint at kunne mikse forskellige stel og bringe vintage elementer ind i sin borddækning – for eksempel ved at bruge gamle vaser eller glas, siger Gitte Christensen.

Stel kan sagtens blandes på kryds og tværs, og det giver et smukt udtryk på bordet at bruge et par mønstrede tallerkener sammen med det klassiske hvide stel. Og hvilket mønster skal man gå efter denne sæson? Boligsstylisten er i hvert fald ikke i tvivl om, at blomsterne har fået plads i borddækningen.

- De blomstrede tallerkener er i høj grad kommet frem på bordet. Det handler om at få naturen ind i sit hjem. Efter vinteren har vi en kolossal længsel efter blomster og spirer, og det kommer stærkt til udtryk i boligtendenserne, siger Gitte Christensen, som ofte har naturen som den helt store inspirationskilde, når hun skal dække et smukt bord.

Få boligstylisten 4 bedste tip til din borddækning

1. Brug forskellige glasvaser med få blomster i hver
Det giver et smukt udtryk at blande nye og gamle vaser. Rengjorte flasker fra tomatsauce eller lignende kan også fint bruges.

2. Vær kreativ med dine bordkort
I stedet for et bordkort kan du skrive navne på gæsterne på masking tape og klistre dem rundt om stilke på blomster. Det er en hurtig og fin løsning, der heller ikke virker alt for formel til et middagsselskab.

3. Miks farvede og klare glas
Alting behøver ikke matche på dit bord. En blanding af farvede og klare glas skaber en fin kontrast i borddækningen.

4. Brug skåle, kopper og æggebægre til at plante spirer i
Forårets skønne spirer kan sagtens erstatte buketten midt på bordet. De pynter også, længe efter gæsterne er gået.

Om Hammershøi Poppy – et nyt stel fra Kähler

Hammershøi Poppy-stellet udspringer af Kählers klassiker, Hammershøi, og er designet i samarbejde med kunstner Rikke Jacobsen. Hammershøi Poppy består af seks signaturdele og krus, tallerkener og skål har hvert sit valmuemotiv fra spirende knop til udsprungen blomst, der smyger sig hen over porcelænet ledsaget af snoede stilke, der binder stellets forskellige dele sammen. Stellet kan vendes og drejes og mikses med det klassiske hvide Hammershøi.

Læs mere om Hammershøi Poppy her

 

Læs mere om: