Annonce
Tips & idéer

10 ting, der frisker dit køkken op

Trænger køkkenet derhjemme til en opgradering? Måske skal der slet ikke så meget til. Vi har fundet 10 smukke ting, der kan give nyt liv til ethvert køkken (og som samtidig er praktiske).

Når vi gerne vil friske vores køkken op, handler det typisk om en af to ting: æstetik eller funktion. Vi er enten dødtrætte af at se på det gamle køkken og synes, stilen trænger til et pift, noget, der gør det hele lidt mere moderne eller mere personligt. Eller vi savner nogle konkrete funktioner i vores køkken. Begge dele kan klares med den helt store køkken-renovering – eller i mindre skala: med godt køkkentilbehør, smukt og brugbart grej.

Vi har fundet 10 bud på smukke køkkenremedier, -skåle og -tilbehør, som både frisker stilen op og gør køkkenlivet nemmere.

Peili-skåle

Peili-skålene fra Zone Danmark er både pæne og praktiske. De kommer i mange praktiske størrelser og kan bruges til alt fra servering af morgenmad, salat eller snacks til opbevaring af resterne fra aftensmaden. Låget på toppen er også multifunktionelt – brug det til at lukke skålen, eller som et fad for sig selv til frugt, nødder – eller endda som lysfad. Vi er især vilde med de skåle i rosa og støvet bordeaux nuancer – moderne og smukke.

Peili skåle med låg/fad i melamin, fås i flere farver og størrelser, fra kr. 69,95
Zone Denmark – Design: VE2

Peberkværn og saltkar

Salt og peber er noget af det, allerflest af os har ståede fremme i køkkenet. Det er rart at have lige ved hånden, når vi laver mad – og det må meget gerne se lidt lækkert ud. Før i tiden havde vi typisk et decideret sæt med salt- og peberkværn, men flere af os er gået over til at kværne peberet i en kværn, som bringer aromaerne frem og findeler peberkornene, men drysse hav- eller flagesalt direkte fra et lille saltkar. Det giver lidt mere smag og får ofte maden til at se endnu mere indbydende ud.

Peili kværn i birk kr. 349 - fås i 6 farver. 
Peili skål 0,25 liter i melamin kr. 69,95 - fås i 8 farver
Peili Oblong (skål med låg/fad) i melamin kr. 179 - Black eller Warm Grey.
Zone Denmark  - Design: VE2

Krydderurter

Har du et lyst køkken med et godt vindue, er det oplagt at have friske krydderurter stående fremme. På den praktiske side husker det os på at bruge de friske krydderurter i maden (uhm, basilikum eller friskhakket persille …), og så giver det visuelt liv og energi i køkkenet.

Zone Peili Oblong skål med låg/fad, 2 størrelser fra kr. 179
Zone Denmark - Design: VE2

Skærebræt

Ingen grund til at gemme skærebrædderne væk – hvis bare de er smukke at se på. Et lækkert bræt i massivt træ giver varme i fx et helt hvidt køkken. Det smukke Silva bræt fra Zone kan hænges op på væggen så det hverken glider, vælter eller optager plads på bordet. Smarte kroge i to størrelser til ophæng af bræt og/eller bakke. Spar på bordpladsen og hav et lækkert bræt lige ved hånden når der skal smøres madpakker og skæres grøntsager mv. Vask det, hver gang det er blevet brugt, og giv det en fast plads for at give liv og understrege, at køkkenet bliver brugt.

 

Silva skærebræt i Ask og Eg fra kr. 99,95 - fås i flere størrelser
Silva bakke i Ask og Eg, fra kr. 499 - fås i to størrelser
Silva krog single kr. 99,95
Silva krog double kr. 129
Zone Denmark - Design: Jacob Leth-Espensen

Sæbedispenser

Sørg for, at køkkenhygiejnen er i top ved at have en lækker sæbedispenser stående fremme ved køkkenvasken og altid fyldt med flydende håndsæbe – så hele familien husker at få vasket hænder inden madlavningen.

Nova One sæbedispenser fra Zone, kr. 249
Fås i flere farver og varianter, let at påfylde sæbe.

Opvaskebørste og -stativ

De færreste af os forbinder nok et smukt køkken med at have opvasken stående fremme. Men det ér jo en del af livet i køkkenet – så måske kan vi gøre det til en del af indretningen, hvis vi bare vælger et opvaskesæt med børste, sæbe, holder og stativ, der passer flot ind. Dry Art opvaskesættet med sæbedispenser og opvaskebørste, der holdes på plads af en magnet. Fin tørreplads til karkluden over bøjlen. Det gør det lidt sjovere, når sæbedispenseren er en, der passer til stilen og ikke bare den billigste engangssæbe fra supermarkedet.

Dry Art opvaskesæt 3 dele (holder med magnet, dispenser, opvaskebørste), sort, kr. 399
Dry Art opvaskebakke med markante ribber, L 45,5 x 32,3 cm H 7 cm, sort, kr. 399
Strikkede karklude i ren bomuld, sæt med 3 stk., kr. 129 – fås i flere farver
Zone Denmark – Dry Art designet af Lasse Sortkjær

Kunst på bordet

Med sjove og smarte bordskånere er det en kunst at dække bord. De nye dekorative bordskånere fra Zone får en ny og kreativ dimension, så man næsten glemmer deres primære funktion. 

Bordskånere fra Zone Denmark, fås i flere farver
Circle D14,5 H0,9 cm, kr. 59,95
Triangle L24 W14 H0,9 cm, kr. 99,95
Trinagle L16 W14 H0,9 cm, kr. 59,95
Hexagon L16 W14 H0,9 cm, kr. 59,95

Se mere på zonedenmark.dk

Læs mere om: