https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/2011/2011-07-laer-at-deleprim.jpg
Familieliv

Få sammenbragte børn til at føle sig som søskende

4. december 2014
af Charlotte Højlund. Redigeret af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Familieeksperten Charlotte Højlund giver dig her en række gode råd til, hvordan du kan skabe et søskende-lignende bånd mellem sammenbragte børn.

Når man ikke er bundet sammen af biologi, kan man godt komme til at stille spørgsmålstegn ved, om man egentlig er en del af samme fællesskab.

Læs også: 6 gode råd til den sammenbragte familie

Er man kun søskende, når man har samme mor og far? Og føler alle søskende det samme, eller har vi forskellige opfattelser af, hvad der skal til for at være søskende?

Hjælp fællesskabet frem

Familieeksperten Charlotte Højlund kommer her med en række gode råd til, hvordan du bedst hjælper dine børn og papbørn til at føle sig som en søskendeflok:

¤ Giv sammenbragte børn en hverdag sammen, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre. Store geografiske afstande kan umuliggøre det, men ellers ser de fleste fædre deres børn mere i dag end tidligere, også på hverdage. Det er noget af det bedste for en søskendeflok.

¤ Fælles oplevelser er vigtige for at bringe børn af forskelligt ophav til en følelse af samhørighed. Derfor
betyder det meget, at de deler fødselsdage, mærkedage, højtider og ikke mindst ferier.

¤ Opfordr børnene til at foretage sig noget sammen. Det kan være at lege, spille kort, at se en film, tage på tur og så videre. Tid sammen gør, at de lærer hinanden at kende, så de på et tidspunkt når forbi høfligheden og begynder at tage hinanden for givet.

¤ Sørg for, at der ikke er forskel. Børn er børn, der er hverken rigtige eller forkerte, hele eller halve - kun børn. Derfor er det også vigtigt, at de ikke deles op i forbindelse med ferier. Hvis de skal føle sig som en enhed, skal de opleve, at der er samme regler og rettigheder for alle.

¤ Lad ikke andre gøre forskel. Hvis I opdrager og ser jeres børn som én enhed, har ingen andre (heller ikke forældre og egne søskende) ret til at opdele dem.

Læs også:
Sådan undgår du søskendejalousi

Læs også