https://imgix.femina.dk/media/article/1629_q_dorthe_kandi_leder.jpg
Selvudvikling

Vær din egen veninde, når du ser dig i spejlet

20. juli 2016
af Dorthe Kandi
Vi er så meget mere end vores krop, og det er spild af godt humør at have fokus på mavedeller og dobbelthager, mener Dorthe Kandi i denne uges klumme.

”Du får bare sådan nogle flotte ben i de jeans”. Sådan sagde en kollega til mig, da jeg for nylig igen var trukket i mine jeans med svaj.

I årevis gik jeg aldrig i jeans – både fordi det var nærmest umuligt for mig at finde et par, der passede både i lår og talje, og fordi jeg synes, at bukser, der sad til, fremhævede mine tykke lår. Men da jeg fik disse jeans fra Junarose blev jeg smaskforelsket og var i mellemtiden blevet gammel nok til, at jeg gerne viser mine lår frem uanset tykkelse. Og min kollegas kompliment viser jo netop, at det jeg selv har fokus på, måske slet ikke ses af andre. Og hvis de ser det, hvad så?

I Qs juli-nummer kan du møde tre veninde-par, som fortæller, hvad de elsker og hader ved deres krop – og ikke mindst, hvordan de ser hinanden. Og udover at de både siger sjove og tankevækkende ting alle seks, så slog det mig, at de jo ser hinanden udefra som hele, skønne kvinder og ikke fokusere på en mavedelle eller brede hofter. Og vi kan alle øve os i at se os selv i spejlet og se kærligt på hende derinde, ligesom vi ser på andre, og lægge mærke til alle de skønne ting ved vores figur, ansigt og ikke mindst vores personlighed.

For vi er så meget mere end vores krop, og det er måske lidt spild af godt humør at have fokus på den dobbelthage eller hvad du nu irriteres over. Mine lår har været rundere end gennemsnittets, siden jeg var teenager – og det bliver aldrig anderledes, for som Helle siger i artiklen i Q ”Det har jeg hverken tilstrækkeligt selvdisciplin eller tid til” at ændre på. Mine lår er mine lår og jeg vælger at bruge min energi på andre ting.

Blandt andet på at nyde sommeren, hvidvin og alle de skønne mennesker omkring mig.

Håber du har fået lyst til at læse meget mere i Q, hvor du også finder vores store modeguide til sommeren kjoler, skønhedstips og meget mere. Du kan købe magasinet online via vores app HER!

Du kan prøve et abonnement i tre måneder for kun 99,- for at se, om det er noget for dig

Læs også